Israël vindt Turkse nazivergelijking met Duitsland misplaatst

Erdogan TurkijeIsraël veroordeelt de nazivergelijkingen van de Turkse president Erdogan over Duitsland. Emmanuel Nahesson, woordvoerder van het Israëlische ministerie van BuZa, uit kritiek over de Turkse opmerking. Eerder deze maand verweet president Erdogan de Duitse bondskanselier Angela Merkel dat zij “nazi-methodes” toepaste jegens zijn Duits-Turkse broeders en zijn ministers en afgevaardigden. Daarvoor had de Turkse president ook al Nederland beticht van “nazi-methodes”.

Zonder Turkije rechtstreeks bij naam te noemen, vertelt Nahesson dat “zulke vergelijkingen volledig misplaatst zijn”. “Israël is tegen alles wat de herdenking van de Holocaust kan kleineren of banaliseren,” legt de woordvoerder aan het Duitse DPA uit. Hij vervolgde dat Holocausteducatie in het begin van je onderwijsjaren een grote prioriteit dient te hebben, “om dit soort vergelijkingen te vermijden”.

Advertentie (4)