Naakte groep slacht schaap in Auschwitz

Groep slacht schaap Auschwitz
Een groep onbekenden slachten een schaap en ketenen zich vervolgens aan elkaar vast, naakt, in Auschwitz. Foto: Polska The Times

 

Enkele onbekende twintigjarigen hebben afgelopen vrijdag naakt een schaap geslacht in dodenkamp Auschwitz-Birkenau. Vervolgens hebben de jongeren voor het Arbeit macht frei-bord zichzelf vastgeketend en hielden een doek met ‘love’ erop geschreven omhoog. De groep is vervolgens opgepakt. Het staatsmuseum vindt de actie onacceptabel en respectloos richting alle slachtoffers.

Volgens de Israëlische nieuwszender i24NEWS zou het in totaal om elf personen gaan: zes Polen, vier Wit-Russen en één Duitser. De Daily Mail spreekt op haar website over veertien man. Onbevestigde berichten uit de lokale media vermoeden dat het zou gaan om activisten die aandacht willen vragen voor de burgeroorlog in Oekraïne. Het werkelijke motief is onbekend. De groep heeft de gebeurtenis gefilmd met een drone.

De politie onderzoekt het incident. Zo weet de politie niet zeker of het schaap ter plekke is geslacht of al eerder dood was. Voor nu zijn de verdachten meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Volgens woordvoerder van de lokale politie Malgorzata Jurecka zullen ze “waarschijnlijk worden aangeklaagd voor het ontheiligen van een monument of andere historische plek.” Het museum zal het Poolse OM op de hoogte stellen over het incident.

In een persbericht op Twitter spreekt het museum zich uit over het incident: “Het gebruik van het symbool van Auschwitz voor manifestaties of bijeenkomsten van welke aard dan ook is schandelijk en onacceptabel. Het is niet respectvol tegenover de herinnering van alle slachtoffers die in het nazikamp om het leven kwamen.”

Advertentie (4)