Kruidvat haalt Hitlerkleurboek uit schappen

Kruidvat haalt het prentenboek per direct uit de schappen. Foto: Kiki Vervloed
Kruidvat haalt het prentenboek per direct uit de schappen. Foto: Kiki Vervloed

Kruidvat heeft na een klacht op haar Facebookpagina het prentenboek Kleuren op Code per direct uit de winkel en de webwinkel gehaald. In het kleurenboek kon men een groetende Adolf Hitler met hakenkruis in kleuren. De Kruidvat noemt het een misverstand.

Een woordvoerder van de Kruidvat laat aan de NOS weten dat het boek sinds gisteren in alle filialen te koop was. “Toen we erachter kwamen dat deze ongepaste afbeelding in het boek te zien was, hebben we besloten om meteen alle boeken uit de verkoop te halen,” vertelt Kruidvat. De drogisterij vervolgt dat het “ondanks meerdere controles op inhoud dit toch over het hoofd [is] gezien.”

Het prentenboek had als thema belangrijke figuren uit het verleden.

Advertentie (4)