Man met twee messen gearresteerd bij Synagoge in Londen

https://www.youtube.com/watch?v=vFZFU6xXDHw

Afgelopen zaterdag is tijdens een shabbat dienst in London een verdachte man staande gehouden bij een synagoge door de lokale Joodse beveiliging CST. De politie was binnen 10 minuten op de locatie aanwezig en heeft de man, die twee messen bij zich droeg, gearresteerd.

Het incident vond plaats in de Londense wijk Hendon, waar een groot deel van de bevolking Joods is. De politie vermoedt dat er géén sprake is van antisemitisme, omdat het over een bekende crimineel zou gaan.

De schrik zat er even goed in bij de Joodse gemeenschap omdat omstanders naar buiten brachten dat het om een terrorist zou gaan. In Israël en Europa zijn afgelopen jaren veel slachtoffers gevallen door terrorisme, waar vaak gebruik is gemaakt van messen.

Advertentie (4)