Syrië wordt voorzitter van VN-conferentie over ontwapening

Syrie - Verenigde NatiesOndanks serieuze beschuldigen dat het Syrische regime van president Assad afgelopen week opnieuw een dodelijke chemische aanval heeft uitgevoerd op burgerdoelen, wordt Syrië komende maand voorzitter van de ontwapeningsforum van de Verenigde Naties. Dat heeft UN Watch laten weten, een internationale mensenrechtenorganisatie die de Verenigde Naties kritisch volgt.

De in Geneve gevestigde VN-waakhond roept de Verenigde Staten en de lidstaten van de Europese Unie op de zitting te boycotten. Het is niet bekend of aan deze oproep gehoor zal worden geven.

“Het Syrische regime van Bashar al-Assad leiding geven over de wereldwijde ontwapening van chemische en nucleaire wapens, is als een serieverkrachter de verantwoordelijkheid geven voor een vrouwenopvang”, aldus UN Watch-directeur Hillel Neuer.

 

Advertentie (4)