Maarten van Rossem vertelt over de Joodse geschiedenis van Utrecht

In deze speciale uitzending van RTV Utrecht, vertoond op de Nederlandse televisie in oktober 2016, vertelt Maarten van Rossem over de Joodse geschiedenis van Utrecht. Maarten trekt door provincie en vertelt over verschillende perioden en onderwerpen uit de regionale geschiedenis.

Opgemerkt dat je na het bekijken van de uitzending tóch wel afvraagt hoe het kan dat iemand die zo bekend is met antisemitisme vanuit de kerk, de hedendaagse Jodenhaat vanuit een bepaalde religie niet zo onomwonden lijkt te willen benoemen als de equivalent uit de geschiedenis. En met het benoemen moet een weg naar een betere toekomst tussen Mozes en Mohammad toch wel beginnen, zou je zeggen. Hoe dan ook, een interessante documentaire die ongeveer 13 minuten duurt en wordt vertelt op een boeiende wijze zoals wij van deze historicus bekend zijn.

Advertentie (4)