Vrouw zegt sorry na brief over ‘rebelse Joodse mannen’

Een Amerikaanse vrouw is diep door het stof gegaan na een vermeend ‘anti-Joodse’ ingezonden brief in de Washington Post. Enkele dagen na plaatsing van het verhaal getiteld ‘Ik ben het beu om de rebellie van een Joodse man te zijn’ heeft de vrouw – die zelf liberaal-christelijk is – zich in dezelfde krant voor haar uitbarsting verontschuldigd.

De schrijfster, ene Carey Purcell uit de zuidelijke VS, klaagde in het oorspronkelijke artikel over op de klippen gelopen relaties die zij had gehad met een tweetal Joodse mannen. “Hoewel mijn niet-Joods zijn niet de officiële reden was voor het eindigen van deze verhoudingen, zijn beide heren uiteindelijk wél met Joodse vrouwen getrouwd”, schreef de verbitterde vrouw.

“De relatie met mij was hun laatste verzetsdaad tegen culturele en familiale verwachtingen alvorens ze iemand vonden die op de goedkeuring van hun ouders kon rekenen”, aldus Purcell, die haar verhaal besloot met de belofte “nooit meer een Joodse man te daten”.

Volgens de Amerikaanse bestaan er diverse factoren die haar “onweerstaanbaar” maken voor koosjere rebellen: “Ik ben blond, draag vaak parels en mix uitstekende martini’s, die erg sterk zijn. Goede manieren en decorum zijn zeer belangrijk voor me, en als ik gestrest ben reageer ik dat af door het huis schoon te maken.” Purcell klaagt verder over een van haar ex-schoonmoeders, die “extreem dominant” was. “Ze had mijn nummer weten te bemachtigen en belde me soms om te vragen waar haar zoon was.”

‘Sorry’ (en #LOL) 

Dinsdag verontschuldigde de vrouw zich, door te schrijven dat zij eigenlijk helemaal geen problemen met Joden of hun cultuur heeft, meldt JPost.

Intussen had het WaPo-verhaal natuurlijk al tot de nodige reacties geleid, waaronder enkele nogal venijnige. Andere mensen zagen er, getuige het artikel ‘Hoe durven Joodse mannen het uit te maken met mij’,  wel een soort humor in.

(de personen op bovenstaande foto zijn niet gerelateerd aan dit verhaal)

 

Advertentie (4)