Snelle steun Israël na vulkaanuitbarsting Guatemala

Israël heeft vanochtend fondsen voor noodhulp gestuurd naar het door een vulkaanuitbarsting getroffen Guatemala. De natuurramp kostte zeker 25 mensen het leven en bedekte diverse steden onder een laag as.

Het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken zendt in eerste instantie 10.000 dollar waarvan dekens, voedsel en medicijnen gekocht zullen worden, schrijft The Times of Israel. Het is nog onbekend of de joodse staat ook zoek- en reddingsteams stuurt. Hulpacties worden op dit moment bemoeilijkt door lavastromen, die wegen hebben geblokkeerd en bruggen verwoest. “We zullen later een evaluatie uitvoeren met de autoriteiten van Guatemala, aldus het ministerie.

De eruptie van de Volcan de Fuego, Spaans voor Vulkaan van Vuur, vond gisteren plaats. De regering van het Zuid-Amerikaanse land vreest dat het aantal slachtoffers als gevolg van het natuurgeweld nog zal stijgen.

Advertentie (4)