België schort samenwerking op met Palestijns onderwijs

Palestijnse kinderen worden geïndoctrineerd met Belgisch en Nederlands belastinggeld.

Naar aanleiding van een artikel gepubliceerd op Joods Actueel over het vernoemen van scholen naar terroristen in de Palestijnse gebieden heeft het Belgisch ministerie van Ontwikkelingssamenwerking vandaag besloten om de budgetten hiervoor op te schorten. 

De reactie van het Belgische ministerie:

“België betreurt de naamgeving van de twee andere scholen, die overigens niet gebouwd werden met Belgische middelen. De verheerlijking van terrorisme of van daders van terroristische daden is onder geen enkele omstandigheid aanvaardbaar. Ons land heeft het Belgische standpunt herhaaldelijk overgemaakt aan het Palestijns Ministerie van Onderwijs.”

Zolang via schoolnamen terrorisme wordt verheerlijkt, kan België niet verder samenwerken met het Palestijns Ministerie voor Onderwijs en blijven budgetten voor schoolbouw opgeschort.

België blijft wel actief in Palestina als ontwikkelingspartner en zal daarbij inzetten op de verbetering van mensenrechten, met focus op vrouwenrechten, en op de ontwikkeling van de privésector door het promoten van digitaal ondernemerschap.”

Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel, is tevreden met de stap en feliciteert de Belgische minister Alexander De Croo (Open VLD) met zijn moedige beslissing:

“Eindelijk begint men in Europa in te zien dat een blanco cheque uitschrijven aan de Palestijnen voor ontwikkelingshulp, zonder daar condities aan vast te pinnen, contraproductief is voor het vredesproces.

Als de Palestijnen voor al hun inkomsten onvoorwaardelijk kunnen rekenen op buitenlandse steun, dan blijven ze terreur verheerlijken en hun bevolking opstoken tegen concessies en vrede met Israël.

Niet alleen Amerika, maar ook landen als Nederland, Engeland en Duitsland hebben dat nu ingezien. Dit is de korte pijn om hopelijk de Palestijnen richting onderhandelingstafel met Israël te dwingen

Ik feliciteer minister Alexander De Croo dan ook met deze moedige beslissing”.

Opeenvolgende regeringen in Den-Haag hebben kritiek gekregen vanuit Joods Nederland vanwege belastinggeld die mede gebruikt wordt om jodenhaat en geweld te stimuleren in de door Palestijnse Autoriteit gecontroleerde gebieden.

Of de Nederlandse regering vergelijkbare stappen gaat ondernemen als onze zuiderburen is onbekend, al lijkt het met minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag op dit moment onwaarschijnlijk. Minister Kaag is getrouwd met een aan de Palestijnse Autoriteit gelieerde Palestijn.

Advertentie (4)