‘Corbyn is antisemiet en racist’

Labour, de Arbeiderspartij van Groot-Brittannië, wordt geleid door een bende Jodenhaters en racisten, beweert het voormalige hoofd van de Britse Commissie voor Gelijkheid en Mensenrechten Trevor Phillips. Phillips, zelf een ex-politicus voor Labour, zegt dat de al maanden durende antisemitisme-rel rond Corbyn “de partij vermoordt”.

“Het probleem gaat echter veel dieper dan Corbyn”, zo verklaarde de kritische Brit gisteren in de Mail Online. “De leider wordt omringd door geestverwanten. Er bestaan letterlijk tienduizenden activisten die het gedrag van het leiderschap verdedigen”, aldus Phillips, die verder stelde dat “Labour wordt bestuurd door antisemieten en racisten die in feite iedereen willen elimineren die het met ze oneens is”.

In een reactie noemen Corbyns medewerkers de aantijgingen van Phillips “foutief en aanstootgevend”. Afgelopen week accepteerde Labour na maandenlang getreuzel eindelijk de antisemitisme-definitie zoals die is omschreven door de International Holocaust Remembrance Alliance. Wekenlange protesten door Joodse organisaties gingen hieraan vooraf.

Phillips kwam eerder in het nieuws als onder meer verdediger van het vrije woord naar aanleiding van cartoonrellen rondom de islamitische profeet Mohammed.

Advertentie (4)