Israëlische regering keurt export medische marihuana goed

De Israëlische regering is afgelopen zondag akkoord gegaan met de export van medische marihuana. Deze goedkeuring maakt het voor Israëlische bedrijven mogelijk om te concurreren in een snelgroeiende markt, die wereldwijd wordt geschat op vele tientallen miljarden dollars.

Israël was tot voor kort één van de weinige landen waar klinische proeven met medische cannabis werd uitgevoerd. Hierdoor heeft de joodse staat buitengewoon veel kennis op dit gebied. Ook is Israël voor buitenlandse bedrijven aantrekkelijk om hun klinische proeven uit te voeren.

Er zijn negen Israëlische bedrijven die zich bezig houden met research, kweken, groeien en tevens de verkoop van cannabis voor medisch gebruik. Deze bedrijven zijn onder andere Tikun Olam, Better Cannabis, CannDoc (eigendom van InterCure Ltd. waar ex-premier Ehud Barak aan het roer staat), BOL , Seach, IMC, Teva Adir en Cannabliss.

Lees ook:

Medische cannabis roken op sjabbat kan met deze vaporizer
Israelisch onderzoek: cannabis verlicht bijverschijnselen van autisme

Advertentie (4)