Hoe denkt Thierry Baudet over Israel?

“Wij steunen Israel onvoorwaardelijk. Punt. Het is onze bondgenoot, het is een democratie”.

Hoe denkt de voorman van Forum voor Democratie over Israel? In bovenstaand filmpje beantwoordt Thierry Baudet deze vraag tijdens een FVD-bijeenkomst in Den-Haag. 

Sinds zijn aantreden in de Tweede Kamer, heeft Baudet vóór alle pro-Israëlische moties gestemd. Op de website van FVD kunt u het stemgedrag inzake Israel bekijken.

In 2017 werd de flamboyante partijleider uitgeroepen tot winnaar van een digitale stemming door het publiek, tijdens het CIDI–verkiezingsdebat in de Rode Hoed in Amsterdam.

De zittende partijen werden die avond voortdurend door Baudet gewezen op hun obsessies met het zoeken naar “oplossingen” in het Midden-Oosten. “Die gaan er niet komen”, aldus de partijleider van FvD.

Over het vooruitzicht op vrede voor Israel en het Midden-Oosten: “Echte vrede zal er niet komen, maar het beste is een voortdurende patstelling”. Baudet noemde dat “het minst slechte alternatief”.

Na de overwinning van het CIDI-verkiezingsdebat, zei Baudet tegen het publiek: “Ik denk dat wij straks in heel Nederland een geweldige uitslag gaan boeken. Ik krijg er heel veel energie van, van al die support in het land.”

Lees ook:

Monsterzege voor pro-Israel coalitie

Advertentie (4)