Hezbollah dreigt Israel opnieuw

Hezbollah bedreigt Israel

Hezbolla-leider Hassan Nasrallah pochte tijdens een tv interview opnieuw over de verbeterde aanvalsmogelijkheden van Hezbollah om Israël aan te vallen. Hij benadrukte in het bijzonder het vermogen van Hezbollah om strategische doelen in het centrum van Israël aan te vallen met precisie raketten.

Om de dreiging te illustreren gebruikte hij een kaart van Israel waarop de doelen waren gemarkeerd en een lijst van aangewezen strategische doelen en foto’s om de vitale doelen in Israël extra te illustreren, zoals Ben-Gurion International Airport, de nucleaire faciliteit in Dimona, de krachtcentrale in Hadera en de ammoniak tanks in Haifa Bay.

Tot de strategische doelen die Nasrallah noemde, behoren de Kirya in Tel Aviv (IDF-hoofdkantoor), het Ministerie van Defensie, de internationale luchthaven Ben-Gurion, bases van de Israëlische luchtmacht (IAF), nucleaire faciliteiten, de haven van Ashdod, faciliteiten van de Israëlische militaire industrie en de burgermaatschappij van Israël, commerciële en financiële faciliteiten. Naast zijn raketvermogens noemde Nasrallah ook de elite-eenheden van Hezbollah, de UAV-strijdkracht en de verbeterde intelligentie-dekking van Israël als middel om Israel te vernietigen.

Hassan Nasrallah’s bedreigingen om verwoesting en vernietiging aan te richten in Israël met de raketten van Hezbollah zijn niet nieuw. De enige uitzondering was het grote aantal details over aanvallen in het midden van het land (“Van Netanya tot Ashdod”), waar, zei hij, 90% van de instellingen en faciliteiten van het land zijn gevestigd.

Ten minste sinds 2012 bedreigt Nasrallah van tijd tot tijd Israël, en geeft voorbeelden van strategische doelen die in het handboek van Hezbollah staan. De belangrijkste thema’s die in zijn toespraken altijd naar voren komen zijn de, dankzij Iran, toegenomen offensieve vermogens van Hezbollah tegen Israël, vooral met raketten die de vernietiging van Israël in een volgende oorlog kunnen veroorzaken; Het vermogen van Hezbollah om massale aanvallen uit te voeren op de Israëlische burgerbevolking; het ontbreken van een Israëlisch antwoord op de raketdreiging en de “balans van verschrikking” tussen Hezbollah en Israël, die Israël ervan weerhoudt om een ​​oorlog te beginnen.

De belangrijkste punten uit het tv interview met Nasrallah.

Nasrallah besteed uitgebreid aandacht aan de kwalitatieve en kwantitatieve verbeteringen die zijn aangebracht in de militaire vermogens van Hezbollah sinds de Tweede Libanonoorlog. Hij benadrukte vooral het vermogen van Hezbollah om raketten af te vuren om strategische doelen in het centrum van Israël te raken, en “stuur Israël terug naar het stenen tijdperk”

Aan het begin van het interview werd Nasrallah gevraagd hoe Hezbollah in de 13 jaar sinds de Tweede Libanonoorlog was veranderd. Hij antwoordde dat Hezbollah vandaag, ondanks de opgelegde sancties, sterker was dan ooit. Het had zijn militaire capaciteiten in de tussenliggende jaren aanzienlijk verbeterd, zowel kwalitatief als kwantitatief. De Israëli’s erkennen dat, zei hij, en spreken er vaak over.