StandWithUs nu ook in Nederland actief: een lokaal geluid tegen een wereldwijd probleem

In tijden van groeiend antisemitisme, een politiek ongunstig klimaat voor steun voor Israël in Nederland en de opkomst van politiek-extremen is het belangrijk om samen een sterk front te vormen. Een sterk front strijdend tegen antisemitisme, strijdend voor het bestaansrecht van Israël, de enige Joodse Staat. En dat front wil StandWithUs Nederland versterken door zich breder in te zetten, met als doel door middel van het creëren van positieve bewustwording en educatie de vele misstanden rondom Israël niet alleen tegen te gaan, maar ook om te zetten in een positief geluid. Een methode die al jarenlang wereldwijd werkt: de diverse afdelingen van StandWithUs zijn goed voor een immens publiek en dat werk willen wij in Nederland voortzetten!

Want ook in Nederland is StandWithUs druk aan de weg aan het timmeren. Zo was een delegatie van de organisatie onlangs aanwezig op Jom Ha’Voetbal, is men zeer actief op social media en heeft men onlangs een nieuwe website gelanceerd.

Wij strijden tegen antisemitisme en misinformatie rondom Israël door mensen voor te lichten. Door middel van een positieve campagne probeert StandWithUs mensen te mobiliseren om het negatieve frame te doorbreken. Dit werk willen wij voortzetten en zelfs uitbreiden. Met uw steun kunnen wij workshops geven aan scholen, een nog grotere social mediacampagne opzetten en werken aan onze zichtbaarheid binnen én buiten de Joodse gemeenschap in Nederland. Ook willen wij een zichtbare aanwezigheid creëren op universiteiten, die zoals u wellicht weet steeds vaker een broeinest van een virulent anti-Israëlisch geluid aan het worden zijn.

Vrijwel wekelijks komen allerlei BDS-organisaties samen op onze universiteiten, om onze studenten te vergiftigen met een negatieve boodschap. Dit moet stoppen! Lokaal de lokale problematiek oppakken is ons streven, antisemitisme bestrijden ons doel. Met de expertise van StandWithUs, het enthousiasme van de vele medewerkers die ons werk doen en de ongelooflijke passie waarmee wij geloven in onze doelen moet het mogelijk zijn het negatieve klimaat in Nederland te doen keren. Daar geloven wij in!

StandWithUs Nederland is sinds kort een officiële ANBI, wat betekent dat wij een overheidskenmerk hebben dat wij ons nagenoeg volledig inzetten voor het algemeen belang. Wij worden niet betaald uit overheidssteun en zijn volledig afhankelijk van uw gift. StandWithUs Nederland is dus geen verlengstek van de Israëlische overheid, maar een non-profit organisatie met jonge, bezielde mensen die strijden tegen onrecht. Steun StandWithUs Nederland via  https://www.standwithus.nl/doneer/   en maak onderdeel uit van ons netwerk dat strijdlustig strijdt voor een rechtvaardiger geluid, het bestrijden van antisemitisme en een vreedzame wereld waarin men luistert naar elkaar, in plaats van langs elkaar heen schreeuwt.

Ook op Facebook kunt u trouwens StandWithUs Nederland volgen via: https://www.facebook.com/StandWithUsNederland/