Israelisch bedrijf Clicksoftware voor $1.35 miljard verkocht aan Salesforce uit Amerika

YouTube

De Amerikaanse techgigant Salesforce heeft gisteravond aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend om het Israëlische Clicksoftware te kopen voor $1,35 miljard, verminderd met de waarde van de aandelen die het al bezit.

Clicksoftware biedt oplossingen aan voor mobiel personeelsmanagement en service-optimalisatie voor ondernemingen en kleine bedrijven.

Salesforce betaalt contant én in aandelen en zal naar verwachting de deal vóór 31 oktober 2019 voltooien, onder voorbehoud van goedkeuring door de antitrustwetgeving in de VS en Israël. Het bedrijf is thans eigendom van het Amerikaanse private equity-fonds Francisco Partners.

Clicksoftware is gevestigd in Petach Tikwa en heeft 800 werknemers, waarvan er nog ongeveer 200 in Israël werkzaam zijn. Er word verwacht dat deze zullen worden geïntegreerd in het personeel van Salesforce.

Clicksoftware ontwikkelt logistieke beheersystemen voor klantenservice en technische ondersteuning, het sturen van technici en het volgen van de resultaten. Het bedrijf werd meer dan 20 jaar geleden opgericht door Moshe Benbassat, die het bedrijf inmiddels heeft verlaten. Het bedrijf is privébezit en rapporteert daarom geen financiële resultaten, maar meldde in 2016 dat de jaarlijkse omzet $144 miljoen bedroeg.

Francisco Partners verwierf Clicksoftware in 2015 voor $438 miljoen en schrapte het van de Nasdaq. Het private equity-fonds wilde de waarde van het bedrijf verhogen en binnen een paar jaar verkopen.

Advertentie (4)