Spanning aan Israel’s noordgrens loopt op (VIDEO)

Troepenversterking Israelisch leger in noord-Israel

De spanning aan Israel’s noordgrens loopt op. De IDF heeft extra artillerie-eenheden en ander zwaar materiaal naar het noorden overgebracht.

Ook de Israelische Marine is in hoge staat van paraatheid gebracht, terwijl het vliegveld van Kiryat Shmona voor burgerluchtvaart is gesloten.

UPDATE: Hezbollah schiet raket op noord-Israel, IDF beantwoordt vuurgeweld.

Naast de versterking van artilleriebatterijen, zijn er extra Iron Dome anti-raket installaties naar het gebied overgebracht. De verloven van gevechtseenheden in het gebied zijn ingetrokken zoals wij eerder melden.

Dit alles heeft te maken met de verwachte wraakactie van de Libanese sjiitische terreurgroep Hezbollah, nadat eerder deze week twee drones in Beirut waren neergekomen in een door Hezbollah gecontroleerde wijk van de stad. Daarnaast heeft de IDF afgelopen week een aanval uitgevoerd op een Iraanse basis in Syrië, waarvandaan “zelfmoord drones” richting Israel zouden worden gestuurd en waarbij twee Hezbollah strijders omkwamen.

ISF Lgerleiding aan noord grens Israel. Foto IDF

IDF Stafchef Lt.-Gen. Aviv Kochavi toerde vrijdag door het gebied. Het hoofd van het Northern Command Maj.-Gen. Amir Baram waarschuwde dat Hezbollah en Libanon een ‘harde reactie’ zouden krijgen op elke aanval.

Hoewel het leger gelooft dat de reactie van Hezbollah beperkt zal blijven tot het noorden, hebben Libanese media vrijdag een citaat van Hezbollah aangehaald dat de vergelding “diep in Israël” zal plaatsvinden.

“De houding van Hezbollah-secretaris-generaal Sayyed Hassan Nasrallah heeft de zionistische vijand in een staat van extreme terreur, paniek en voorzichtigheid gebracht”, aldus werd Mohammed Yaghi, de uitvoerende assistent van Hezbollah-baas Nasrallah.

“Wij hebben uitrusting, wapens en personeel voorbereid om de vijand te confronteren. Het verzet is tegenwoordig veel sterker dan het tijdperk van agressie van vóór 2006. Wij zullen de vijand de bitterheid laten proeven en het zal zijn daad en agressie zeer betreuren. Ze hebben ons diep van binnen geraakt en wij zullen hun diep van binnen raken”, zei de woordvoerder van de terreurgroep.

Op vrijdag klaagden inwoners van het noordelijke dorp Ghajar, aan de grens van Israël met Libanon, dat de IDF de hoofdweg naar het dorp had afgesloten. Ze zeiden dat de weg sinds donderdagmiddag was afgesloten en dat ze was gevraagd om een ​​alternatieve route te kiezen.

Voorbereidingen IDF
Advertentie (4)