IDF onthult locatie waar Hezbollah precisie raketten maakt

Locatie precisie raketfabriek Hezbollah. Foto IDF

De Israel Defense Forces (IDF) heeft zojuist de faciliteit onthult die door Hezbollah wordt gebruikt voor het vervaardigen van precisie geleide raketten.

De faciliteit ligt in de buurt van Nabi Chit in de Bekaa-vallei in Libanon. Enkele jaren geleden werd op deze plek de wapenproductie opgestart door Iran, om Hezbollah van ter plaatse gemaakte wapens te voorzien, zegt het Israelische leger in een verklaring.

De verklaring komt minder dan twee weken nadat een aan Israel toegeschreven drone-aanval in Beiroet naar verluidt grote schade zou hebben aangericht aan de belangrijkste componenten van het project.

De plek heeft een aantal complexen ontworpen voor de productie van raketmotoren en raketkoppen, waarmee de raketten een nauwkeurigheid kunnen bereiken van ca. 10 meter. Iran heeft voor de productie van deze raketten niet alleen machines geleverd, maar verzorgd ook de training van de arbeiders en begeleidt de productie ter plaatse.

De complexen zijn onderverdeeld in motorenproductie, kernkop productie, kwaliteits controle en een ruimte voor de logistiek.

“Deze faciliteit is van superieur belang voor het Hezbollah precisie raket project. Daarom heeft Hezbollah, uit angst voor aanvallen, kostbare en unieke uitrusting geëvacueerd van de compound naar civiele locaties in Beiroet”, aldus het Israelische leger. Daarmee mogelijk verwijzend naar de recente drone aanval op Beirut.

In een toespraak zaterdag jl. ontkende Hezbollah-terreurbaas Nasrallah dat Hezbollah met Iran samenwerkt aan de productie van precisie raketten: “Wij hebben deze fabrieken niet. Dat is een pertinente leugen van Netanyahu om als excuus te dienen ons aan te vallen”.

Advertentie (4)