Wat schrijven de Hebreeuwsche kranten in Israel vandaag?

Met nog 18 uur te gaan voordat de stembureaus in Israel opengaan zal het u niet verbazen dat de Hebreeuwsche kranten in Israel vol staan met verkiezingsverhalen.

De finishlijn: Kandidaten doen een laatste oproep op de kiezers op de laatste dag van de tweede verkiezingscampagne van het jaar, en waarover zowat alle partijen en mediakanalen het eens zijn, de verkiezingen worden beslist beslist door het blok dat de vermoeide kiezers op dinsdag “hun konten ” omhoog kunnen krijgen en richting stembureaus kunnen bewegen .

 • Nadat hij de laatste paar maanden op elk podium wat mogelijk was heeft verklaard dat zijn eerste coalitie vormende telefoontje bij het winnen van morgen naar de rechtse Likud zal zijn, verzekert Blue & White leider Benny Gantz linkse stemmers dat de enige manier om door het Democratisch blok en Labor bepleite beleid te implementeren alleen kan door op hem stemmen zodat hij premier kan worden.
 • De rechtse krant en Likud fanblad Israel Hayom, volgt deze oproep maar verdraait de woorden van Gantz in een “We zullen het beleid van links implementeren” .
 • De rest van de berichtgeving in de belangrijkste media is gewijd aan de laatste campagne bijeenkomsten van de politieke partijen. Yedioth Ahronoth’s Amichai Attali rapporteert over een Likud-bijeenkomst in Bat Yam, waar premier Benjamin Netanyahu een “last minute annulering” maakte en niet kwam opdagen om een ​​”spoedvergadering” bij te wonen over het zorgwekkende vooruitzicht van een lage opkomst.
 • Ondanks dat ze deze “stunt” in elk van de laatste twee verkiezingen hebben meegemaakt , blijven Likud-aanhangers positief nadat ze het nieuws hebben ontvangen dat hun onverschrokken leider hen niet zal vereren met zijn aanwezigheid. In plaats daarvan breken ze uit in zang en dans, terwijl ze “Bibi! Bibi! roepen.
 • Met dezelfde vurigheid die vorige week door Likud loyalisten werd gedaan toen Netanyahu van het podium van een Ashdod-rally werd gehaald vanwege raketten vanuit Gaza. “Deze liefde, is gereserveerd voor geen enkele andere politicus of partij, dan voor Netanyahu en zijn Likud.

Sleutel tot de overwinning: Israel Hayom brengt in kaart waar elke partij haar middelen zal investeren tijdens de stemming van morgen.

 • Met Likud is geen specifiek gebied gemarkeerd, maar activisten en politicie zullen morgen kiezers persoonlijk naar de stembureaus slepen in steden die in de peilingen bekend staan ​​om hun hoge Likud-steun. Bij de laatste verkiezingen werd dit gedaan in plaatsen zoals Ashdod, Ashkelon en Afula. Netanyahu heeft ook gepland om gedurende de dag live Facebook Live-streams te doen uitgaan om kiezers te waarschuwen dat Likud verliest.
 • Blue & White zet alles op Tel Aviv en omgeving, waarbij hoge partij functionarissen weten te vertellen dat bij een opkomst percentage van 70% of hoger dit weleens een extra parlemenetszetel of zelfs de overwinning kan opleveren.
 • Ayelet Shaked’s rechtse Yamina partij zal proberen Netanyahu te stoppen met “het proberen stemmen af te troggelen van kleine rechtse partijen”, hopen dat Yamina dan in de dubbele cijfers zal eindigen. Om dit te doen, zullen Yamina politici hun tijd morgen doorbrengen in nationale religieuze gemeenschappen, waar kiezers in het verleden geneigd waren het schip te verlaten van de partij waarvan wordt gezegd dat ze hen vertegenwoordigen om over te stappen naar Likud dankzij de succesvolle “gevalt” -campagnes van Netanyahu.
 • Labor zal een pagina uit het boek van Netanyahu gebruiken om potentiële aanhangers te waarschuwen dat het misschien niet eens de kiesdrempel haalt, in een scenario dat een rechtse coalitie zou garanderen dat Netanyahu niet strafrechtelijke wordt vervolgd.

Hoe durven ze raketten te lanceren op mijn feest: defensieanalist Amos Harel heeft een behoorlijk primeur op de voorpagina van Haaretz over hoe Netanyahu een groot offensief in Gaza wilde nadat raketten waren afgevuurd tijdens de Ashdod-rally die hij vorige week toesprak, maar het de plan niet liet doorgaan nadat de procureur-generaal en de beveiligingschefs hem hadden overgehaald dit niet te doen.

 • Volgens Haaretz streefde Netanyahu, die ook de minister van Defensie is, naar een “buitengewone” en “verreikende” militaire reactie op de raketten – waarvan de aard niet werd bekendgemaakt – maar verschillende veiligheidsfunctionarissen aarzelden om dergelijke actie te ondernemen.
 • Het was procureur-generaal Avichai Mandelblit die de premier op de hoogte bracht dat, op basis van een wijziging uit 2018 in de basiswet de premier het kabinet moest raadplegen over elke beslissing over een grote militaire operatie die het land waarschijnlijk naar oorlog zou brengen”.
 • “Maar je kan ook de conclusie trekken dat de mening van Mandelblit was gecoördineerd met de hoofden van de veiligheidsdiensten”, schrijft Harel.

Ik zal Texas annexeren als je wilt: Ondertussen gaat Netanyahu op volle kracht vooruit op met een media-blitz in dezelfde media die hij boycot als niet net voor de verkiezingen is. Tijdens zijn laatste optreden op Army Radio verklaart de premier zijn plannen om de hardline nederzetting van Kiryat Arba samen met de Joodse enclaves in Hebron te annexeren.

 • Eerder deze maand negeerde hij oproepen om een rolstoel toegankelijke ingang te bouwen naar de heilige plek van Hebron’s Tomb of the Patriarchs, maar blijkbaar is hij overgegaan op grotere en betere dingen.
 • Ik zei dit tegen president Trump: ik ben van plan de soevereiniteit uit te breiden over alle gemeenschappen en blokken – zowel het land als de gemeenschappen – evenals gebieden die van belang zijn voor de veiligheid of voor het Israëlische erfgoed, ”zegt Netanyahu in commentaren die net zo gemakkelijk getimed zijn als altijd. “Ik zei hem dat niemand zou worden ontworteld, ik zei hem dat ik het Palestijnse recht op terugkeer niet zou erkennen, ik zei dat Jeruzalem verenigd moet blijven. Al deze dingen werden gezegd. ‘
 • Yair Lapid van Blue & White heeft ook “verheven voorspellingen”, waar hij in een blogpost in de Times of Israel over schrijft en waarin hij zich voorstelt dat Netanyahu in de oppositie dient: “Netanyahu komt laat aan. Hij ziet er grijzer uit dan normaal; plotseling is zijn leeftijd merkbaar. Hij heeft een dikke map in zijn hand. Zijn advocaten gaven het hem. Daarin zitten al zijn aanklachten en de getuigenissen, inclusief het onderzeese schandaal. Hij gaat zitten en begint te lezen. ‘

Preventie van de “diefstal” van de verkiezingen: na het niet doorgaan van de camera wet, bereiden rechtse activisten alternatieve tactieken voor om vermeende kiezersfraude in Arabische gemeenschappen te voorkomen.

 • Een groep kolonisten en nationale religieuze leiders lanceerde een online fondsenwervingscampagne voor een initiatief met de titel ‘Poortwachters’. De organisatoren zeggen dat ze hopen NIS 100.000 ($ 28.336) te zullen ophalen die ze willen gebruiken om de salarissen van honderden gerekruteerde individuen te betalen die ze buiten de stembureaus stembureaus in Arabische dorpen en steden willen laten “wacht houden”. Het initiatief is bedoeld om stembureau officials die rechtse partijen vertegenwoordigen, te “beschermen”, houden de organisatoren vol. In de praktijk zal het echter rechtse intimidatie zijn.

Procureur Shachar Ben Meir heeft een verzoekschrift ingediend bij de Centrale Verkiezingscommissie met de eis dat het Poortwachters opdracht gaf hun activiteiten te staken. Ben Meir betoogde dat het neerkwam op het inhuren van een ‘privé-militie’, die het verkiezingsproces zou verstoren en mogelijk tijdens de verkiezingen tot geweld zou kunnen leiden tijdens de stemmingen. Hier is echter geen gevolg aangegeven.

Vanaf maandagmiddag had de campagne slechts 26% van zijn doel bereikt. Een van de organisatoren, de voormalige Jewish Home politicus Haim Falk, erkende tegenover de Times of Israel dat de fondsenwerving had gefaald en dat ze momenteel alleen genoeg geld hebben om te betalen voor 40 activisten, die verantwoordelijk zouden zijn voor het patrouilleren bij ongeveer 120 stembureaus. Hij bleef echter optimistisch dat er extra donaties zouden komen om de tewerkstelling van anderen activisten mogelijk te maken. Bovendien zei hij dat hij verwachtte dat sommige activisten zich vrijwillig zouden aanmelden voor de campagne zonder om betaling te vragen.

 • Wat betreft de vraag of kiezersfraude daadwerkelijk een fenomeen is in Arabische gemeenschappen of elders, vertellen woordvoerders van de politie aan The Times of Israel dat de claim meer een verkiezingsmethode is die door Netanyahu wordt gebruikt om mensen gek te maken zodat ze gaan stemmen en niet wordt ondersteund door enig bewijs.
 • Haaretz meldt dat Likud morgen vooraf berichten heeft opgenomen die het van plan is om morgen vanaf 16.30 uur naar de kiezers te sturen. De linkse krant heeft een van die berichten te pakken van Binyamin Regional Council-voorzitter Yisrael Gantz, die de Israëli’s waarschuwt dat de opkomst van de Arabische kiezers op een recordhoogte staat en dat als rechtse kiezers niet naar de stembus gaan, de hele settlement beweging in gevaar wordt gebracht. Likud ontkent het rapport, hoewel de opname voor zichzelf spreekt.