IDF officier die in 2006 tijdens 2e Libanon oorlog een oog verloor nieuwe commandant van de Golani brigade

Kolonel Barak Hiram, midden-links, spreekt met voormalig IDF-chef Gadi Eisenkot, midden-rechts, in het Noordelijk Commando op 9 mei 2018. (Foto: Israel Defense Forces)

Kolonel Barak Hiram, die lof ontving voor moed voor zijn rol in de Tweede Libanonoorlog, zal de Golani infanterie-eenheid gaan leiden; IDF heeft ook nieuwe commandanten van de luchtmachtbasis en in andere hogere posities bekendgemaakt.

IDF-officier, kolonel Barak Hiram die officiële lof verdiende voor zijn rol tijdens een veldslag gedurende de Tweede Libanonoorlogsslag waarbij hij een oog verloor, werd maandag benoemd tot de nieuwe commandant van de legendarische Golani Infanterie Brigade, maakte de IDF bekend.

Kolonel Barak Hiram, is momenteel commandant van de Tzeelim trainingsbasis van de Israel Defense Forces. Hij zal het commando over de Golani Brigade in de komende tijd overnemen volgens het leger.

Tijdens de Tweede Libanonoorlog van 2006 diende Hiram, toen een majoor, als pelotonscommandant in de Egoz elite-eenheid. Tijdens een gevecht in de Zuid-Libanese stad Haddatha liep Hiram een ​​hoofdwond op, die hij zelf verbond. Hij bleef door vechten, en weigerde weg te gaan van het slagveld, tot aan het einde van de strijd een andere officier zijn plaats kon innemen. Hij verloor uiteindelijk zijn oog.

Een jaar na het einde van de oorlog kreeg hij een officieel bewijs van moed.

Nieuwe commandanten werden ook benoemd voor een aantal hogere functies bij de Israëlische luchtmacht, voor de luchtmachtbasissen Hatzor, Ramon en Uvda, voor de luchtaanvalsafdeling, afdeling luchtverdedigings- en inlichtingen, afdeling voor inlichtingenoperaties en voor de planning en organisatie-afdeling.

Alle benoemingen werden goedgekeurd door IDF Chief of Staff Aviv Kohavi en premier Benjamin Netanyahu, die ook als minister van defensie fungeert.