10 plaatsen in Jeruzalem die je moet hebben bezocht

Screenshot YouTube

Jeruzalem is de plaats die door toeristen het meest wordt bezocht in Israel. 77,5% van alle toeristen gaat er naar toe wanneer ze Israel bezoeken.

Niet zo vreemd eigenlijk, je vind er de religieuze locaties voor de drie grote religies, maar Jeruzalem heeft ook 60 musea, 2.000 archeologische vindplaatsen en bijna 1.600 openbare parken (het netto gebied van de groene ruimtes van Jeruzalem is groter dan alle van Tel Aviv!).

Verder zijn er twee openluchtmarkten (Machane Yehuda en de shuk in de oude stad), 10 winkelcentra en duizenden eetgelegenheden variërend van gastronomische gerechten tot etnische street-food.

Israel21c zette 10 plekken op een rijtje die u moet hebben bezocht in Jeruzalem.

Plaats een briefje tussen de stenen van de Klaagmuur

Screenshot YouTube

Deze massieve muur is een overblijfsel van het tweede tempelcomplex gebouwd door koning Herodes en door de Romeinen verbrand in 70 CE. Sinds de hereniging van Jeruzalem in 1967 is het Kotel gratis toegankelijk voor bezoekers van alle religies.

Veel mensen plaatsen opgevouwen gebeden of verzoeken in de kieren tussen de oude stenen, waardoor de Westelijke Muur de extra naam ‘Wall of Wishes’ heeft gekregen. Je kan ook online een virtueel briefje plaatsen, maar er gaat niets boven het persoonlijk tussen de oude stenen stoppen.

Loop door Hizkia Tunnel met kniehoog water

Toen de Stad van David in de achtste eeuw v.Chr. door het Assyrische leger zou worden belegerd, beschermde koning Hizkia de watervoorziening door de Gihon-bron door een in de berg gegraven tunnel van 1.750 voet (533 meter) te leiden. Een oud stenen beeldhouwwerk gevonden bij de ingang beschrijft deze ongelooflijke prestatie van techniek. Vandaag is wandelen door de Tunnel van Hizkia in kniehoog water (met een gids) een favoriete activiteit voor bezoekers van alle leeftijden.

Neem een ​​#Love-selfie in het Israel Museum

Foto: Israel Museum

Het Israel Museum viert nu zijn 50e verjaardag en is de grootste culturele instelling in Israël. De archeologie-, beeldende kunst- en Judaïca-collecties van het museum met bijna 500.000 objecten omvatten prehistorische tot moderne werken, waaronder de meest uitgebreide Bijbelse en Heilige Land-archeologie collectie ter wereld.

Robert Indiana presenteerde zijn 12 voet hoge Ahava (liefde) sculptuur in 1977 aan het museum, en het is een iconisch decor geworden voor leuke of romantische foto’s tijdens bruiloften.

Ruik de rozen in de Botanische Tuinen van Jeruzalem

Foto Botanical Gardens

De 30-hectare grote botanische tuinen van Jeruzalem herbergen de grootste plantencollectie in Israël (ongeveer 10.000 soorten) gerangschikt in zes delen die verschillende delen van de wereld vertegenwoordigen. Bekijk het allemaal aan boord van de “Flower Train”, of loop rond door de overdekte tropische serre, “Plants of the Bible trail”, kruiden- en medicinale plantentuin, bonsai-tuin en het Afrikaanse savanne grasdoolhof. Boek een rondleiding in het Nederlands of Engels. Lunch in het café aan het meer en kijk of je de zwarte zwaan kunt spotten.

Bezoek de Machane Yehuda markt

Busladingen vol toeristen maar ook inwoners van Tel Aviv, om maar een voorbeeld te noemen, huren gidsen in om en door deze wereldberoemde authentieke markt te loodsen.Joden en Moslims, verkopen schouder hun schouder hun waren. Het is een ervaring die je niet snel vergeet, met zijn mengelmoes van bezoekers, geuren en kleuren.

Koop en verzamel kitscherige souvenirs op Ben Yehuda street

Het voetgangersgebied Ben Yehuda in het centrum van de stad is de uitgelezen plek om mensen te kijken, een hapje te eten, te luisteren en te kijken naar de vele straatartiesten en niet te vergeten kitscherige souvenirs te kopen voor jezelf en iedereen die op je lijst staat.

Aai een dwerggeit

De 25 hectare grote Tisch Family Zoological Gardens (Jeruzalem Biblical Zoo) is een van de populairste betaalde toeristische trekpleisters in Israël.

Je vind in de dierentuin 270 soorten, variërend van de addax tot de geel gestreepte pijlgifkikker, inclusief de grootste verzameling wezens die in de Bijbel voorkomen. Sommige gebieden zijn zo ingericht dat je de dieren kunt aaien, en bezoekers kunnen deelnemen aan (onder begeleiding) het voeden van veel dieren, zoals lemuren, stokstaartjes, giraffen en pekari’s.

Loop over de keien

Screenshot YouTube

De beste manier om de stad te zien is te voet. Wandeltochten onder leiding van Engelstalige gidsen, sommige gratis, verkennen elke dag van de week vele delen van Jeruzalem. Onder de vele opties zijn Sandeman’s New Jerusalem Tours, Tours by Locals en Jerusalem Saturday Tours. Klik hier voor een volledige lijst.

Doe een ritje door de stad met de tram

Wanneer je voeten moe worden, stap je in een van de slanke elektrische trams die een mengelmoes van Joodse, islamitische en christelijke burgers en toeristen van Jeruzalem vervoeren, van noord naar zuid door de hoofdstraten van Jeruzalem. Een nieuwe en aparte manier om de stad te leren kennen.

Zoek een naam in Yad Vashem

Foto Yad Vashem

In het zuiden van Jeruzalem op Mount Herzl, de thuisbasis van de nationale begraafplaats van Israël, vind je de bekroonde Memorial Hall of Israel’s Fallen en een multimediamuseum over de vader van het moderne zionisme.

Vanaf daar is het een korte wandeling naar het Yad Vashem World Holocaust Remembrance Centre, dat het Holocaust History Museum, het Museum of Holocaust Art, Hall of Names, Children’s Memorial en de Avenue of the Righteous Among the Nations omvat. Elke vrijdag zijn er rondleidingen door Yad Vashem in het Engels.