78% van de Britse Joden geeft voorkeur aan “No deal Brexit” boven Corbyn als premier

Yeremy Corbyn. Screenshot YouTube

Een overweldigende 78 procent van de Britse Joden geeft de voorkeur aan een no-deal Brexit boven het vooruitzicht dat Jeremy Corbyn premier wordt, heeft een nieuwe peiling van de Jewish Chronicle bevestigd.

Gevraagd om te beslissen tussen beide scenario’s als hun minst verwerpelijke uitkomst voor het Verenigd Koninkrijk in de komende maanden, zei slechts 12 procent van de respondenten op de enquête, uitgevoerd door de peilbureau Survation voor de Jewish Chronicle , dat ze liever de Labour-leider in Downing Street zouden zien dan de Europese Unie verlaten zonder een deal.

Op de afzonderlijke vraag of ze bij de volgende algemene verkiezingen zouden overwegen om over Labour te stemmen, met of zonder Corbyn als Labour-leider, zei slechts 7 procent dat ze zouden overwegen de partij te steunen.

Maar als teken dat Labour een aanzienlijk aantal Joodse kiezers terug zou winnen als de Corbyn niet langer de leiding had, zei 42 procent dat ze met een nieuwe leider op de partij konden stemmen.

Wes Streeting, Labour-parlementslid voor Ilford North, zei tegen de JC : “Ik ben bang dat deze peiling weerspiegelt wat ik in de buurt van mijn eigen gemeenschap hoor, maar het zo verwarrend zien is verwoestend – niet in de laatste plaats voor een aanzienlijk aantal Joden die duidelijk Labour wil stemmen maar het niet vanwege Jeremy Corbyn.

“Wie kan hen dat kwalijk nemen? Gezien ons zeer publieke falen om antisemitisme binnen onze gelederen aan te pakken?”

De duidelijke oppositie tegen het feit dat de heer Corbyn premier wordt, zelfs wanneer hij geconfronteerd wordt met het scenario van een No Deal Brexit, is nog meer verwoestend voor Labour wanneer rekening wordt gehouden met de eerdere pro-Remain sympathieën van Britse Joden in eerdere opiniepeilingen.

Uit een enquête gehouden voor het JC in mei 2016, voorafgaand aan het referendum dat jaar, bleek dat 49 procent van de Joden in de EU wilde blijven. Slechts iets meer dan een derde – 34 procent – steunde de Brexit, waarvan 17 procent verklaarde dat ze onbeslist waren.

Dudley North MP Ian Austin, die eerder dit jaar ontslag nam uit protest tegen de antisemitisme-crisis van de partij, zei: “Deze peiling toont de beschamende mate aan waarin de Joodse gemeenschap – die traditioneel sterke steun voor Labour toonde – is vervreemd door het racisme dat heeft de partij vergiftigd onder leiding van Jeremy Corbyn.

“Zes keer zoveel Joodse mensen zouden Labour stemmen met een andere leider – dus zelfs als gematigde parlementsleden hem niet kwijt raken omdat het goed is om te doen, zou je gedacht hebben dat ze het tenminste om electorale redenen zouden doen .”

Vooruitlopend op de algemene verkiezingen van 2017, toonde een Survation-enquête voor de JC aan dat slechts 13 procent van de Britse Joden van plan was om Labour te stemmen onder de heer Corbyn.

Het laatste cijfer van zeven procent laat zien dat zijn populariteit nog verder is gedaald.

Wanneer rekening wordt gehouden met de leeftijd, zei 57 procent van de 18-34 jaar oud in de laatste Survation-enquête dat ze zouden overwegen om Labour te stemmen zonder de heer Corbyn als leider.

Survation voerde de enquête uit door 766 zelf geïdentificeerde Joodse inwoners van 18 jaar en ouder in het VK te ondervragen tussen 19 september en 14 oktober.

Tien procent van de ondervraagden zei dat ze niet wisten welke uitkomst ze verkozen toen ze werden gevraagd om te kiezen tussen No Deal en Mr Corbyn als PM.

Een woordvoerder van de Joodse arbeidersbeweging zei: “Joden stemden twee tegen één om te blijven, maar dat is het niveau van wantrouwen en antipathie jegens Jeremy Corbyn, onze gemeenschap denkt dat hij PM een grotere bedreiging wordt dan een rampzalige Brexit.

“Als Labour ooit een wake-up call nodig had dat het faalt om institutioneel anti-Joods racisme aan te pakken, dan zou dit het moeten zijn. Joden moeten niet worden gedwongen hun waarden in gevaar te brengen, alleen maar om zich veilig te voelen als gemeenschap. ‘

Advertentie (4)