Antisemitische haat misdrijven in Engeland in 2018 bijna verdubbeld

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Volgens een deze week uitgekomen rapport van de Engelse regering is het aantal antisemitische haatmisdrijven in Engeland en Wales in 2018 bijna verdubbeld, zo meldt de Jerusalem Post.

De gegevens van een rapport van het Home Office dat deze week is gepubliceerd, bevatten 1.326 antisemitische incidenten in 2018, of 18 procent van het totale aantal haatmisdrijven – bijna twee keer zoveel als de 672 antisemitische incidenten die in 2017 werden geregistreerd.

Het totale aantal religiegerichte haatmisdrijven steeg met 31%, tot 7.446 van (5.680 in 2017), blijkt uit het rapport “Hate Crime, Engeland en Wales, 2018-19”. Het aandeel antisemitische aanvallen is sinds 2017 met 12 procent gestegen.

Haat misdrijven tegen Moslims waren staan bovenaan de lijst met haatmisdrijven: het totale aantal anti-moslimaanvallen steeg van 3.565 naar 3.530, hoewel het aandeel daalde naar van 52 procent 2017 naar 47% in 2018.

Na moslims waren joden in beide jaren de doelgroep die het meest hadden te lijden onder de haat in Engeland.

Het Home Office classificeert haatmisdrijven tegen moslims en joden als gebaseerd op hun religie in plaats van etniciteit.

Waar echter Moslims ongeveer 5 procent van de bevolking in het Verenigd Koninkrijk uitmaken, volgens het “Office for National Statistics “, is het percentage joden slechts een half procent.