Bank of Israel verlaagt de groeivoorspelling voor 2020

Ter illustratie

De onderzoeksafdeling van de Bank of Israel heeft vandaag haar bijgewerkte macro-economische voorspelling gepresenteerd aan het Monetair Comité en gepubliceerd voor het publiek, aldus meldt Globes.

De onderzoeksafdeling verwacht dat het bbp in 2019 met 3,1% zal groeien, vergelijkbaar met de vorige voorspelling, terwijl de groeivoorspelling voor 2020 werd teruggebracht tot 3%, vergeleken met 3,5% in de vorige voorspelling, vanwege het verwachte effect van de wereldwijde economische vertraging over de export, en de veronderstelling dat de overheid stappen zal ondernemen om het begrotingstekort te verminderen.

De Bank of Israel Research Department verwacht dat de inflatie geleidelijk zal stijgen tot 1,2% in 2020. Gezien de ontwikkelingen in de inflatie, de wisselkoers en de wereldeconomie, beoordeelt het Research Department dat de rente ongewijzigd zal blijven of zal worden verlaagd in 2020.

Bij het rentebesluit van gisteren merkte de president van de Bank van Israël, prof. Amir Yaron, echter op dat het Monetair Comité niet unaniem was in het ongewijzigd houden van de koers en er waren goede redenen om de koers al onder 0,25% te verlagen.

Advertentie (4)