Joods Labour parlementslid die Corbyn een antisemiet noemde is opnieuw herkozen

Margaret Hodge na haar overwinning. Screenshot Twitter

Een veteraan-joodse wetgever in de Britse Labour-partij die vorig jaar leider Jeremy Corbyn een antisemiet noemde, won maandag een herverkiezing en blijft kandidaat voor de lokale partij, meldt de Times of Israel.

Dame Margaret Hodge, die sinds 1994 als parlementslid voor Barking in Londen heeft gediend, stond voor een herselectie stemming, had haar lokale kiesdistrict besloten waardoor partijen parlementsleden kunnen vervangen door de deur te openen voor andere partijleden om zich kandidaat te stellen voor de zetel in een primaire verkiezing.

Hodge kondigde haar overwinning aan in een tweet met een foto van zichzelf en activisten, met het woord ‘Victory!’

De Raad van Afgevaardigden van Britse Joden feliciteerde Hodge met haar “nadrukkelijke herselectie,” werd door The Guardian gemeld , toe te voegen: “Trollen die tegen haar waren hielden geen rekening met de sterkte en de populariteit van Margaret. Niet verloren aan iemand die Labour’s zogenaamde ‘anti-racistische’ leider in actie mist terwijl zijn “drones” probeerden een ander Joodse parlementslid uit te zetten.”

Advertentie (4)