Record bedrag van $6.14 miljard door Israelische technology bedrijven opgehaald in 2019

Ter illustratie. Screenshot Twitter

Israëlische technologiebedrijven hebben in de eerste negen maanden van 2019 een recordbedrag van $ 6,14 miljard opgehaald, meldt Globes.

Het is daarmee het hoogste kwartaalbedrag sinds 2013, meldt IVC Research Center – Zysman, Aharoni, Gayer & Co. (ZAG-S & W) . Israëlische technologiebedrijven hebben nu $ 6,14 miljard opgehaald in de eerste negen maanden van 2019.

Dit cijfer ligt goed op koers om het record van de technologiebedrijven van vorig jaar te verslaan, toen Israëlische bedrijven volgens IVC-ZAG $ 6,4 miljard inzamelden, een stijging van $ 5,24 miljard in 2017

IVC-ZAG merkt op dat het bedrag dat in het derde kwartaal werd opgehaald, gelijke tred hield met de bedragen die in het voorgaande kwartaal werden opgehaald, terwijl het aantal transacties steeg van 119 naar 128.

Net als in voorgaande kwartalen noteerde IVC Research Center in het derde kwartaal van 2019 een groot aantal grote deals, elk meer dan $ 50 miljoen. Deze 13 grote deals trokken 57% van het totale aangetrokken kapitaal dit kwartaal en omvatten zes deals van meer dan $ 100 miljoen.

Adv. Shmulik Zysman, managing partner en hightech industrieleider bij Zysman, Aharoni, Gayer & Co. (ZAG-S & W) zei echter:”De gegevens suggereren dat veranderende beleggersvoorkeuren een eerder door ons aangegeven waarschuwingssignaal kunnen vormen – ‘minder risicovol risicokapitaal’. Het aandeel van het totale geïnvesteerde kapitaal in bedrijven in een vroege fase ten opzichte van het totale geïnvesteerde kapitaal is het afgelopen jaar gedaald, met het laagste percentage dat dit kwartaal is genoteerd. stagebedrijven in de eerste drie kwartalen van 2019 zijn relatief stabiel geweest. We hopen daarom dat dit geen eenduidige trend is, maar slechts een waarschuwingssignaal. “

Net als in voorgaande kwartalen bleef de softwaresector vooroplopen met bijna $ 1,4 miljard dat werd opgehaald in 52 deals. Dit kwam ondermeer door 10 deals van elk meer dan $ 50 miljoen, waarmee 73% van het totaal van softwarebedrijven werd opgehaald. Life sciences trok ook meer kapitaal aan in het derde kwartaal, met $ 350 miljoen in 38 deals vergeleken met $ 239 miljoen in 29 deals in het derde kwartaal van 2018. Kapitaalverhoging door cleantech bedrijven groeide ook in aantal deals (10) en bedroeg $ 85 miljoen .

IVC Research Centre onderzoeksdirecteur Marianna Shapira zei: “De toename van de kapitaalverhogende activiteit in Israël tijdens de eerste drie kwartalen van 2019 is in lijn met de wereldwijde trend in de hightech-industrie. Een opmerkelijke trend dat zich naar verwachting zal voortzetten in het vierde kwartaal van dit jaar is de snelle groei van snelgroeiende softwarebedrijven, met name in de kunstmatige intelligentie (AI) en cyber verticals. Volgens de gegevens van IVC, is er de afgelopen vijf jaar een voortdurende toename geweest van kapitaalverhoging en exit in deze technologie verticalen, en meer dan 70% van de actieve bedrijven bevindt zich in verkoop stadia. Bovendien, hoewel de kapitaalverhoging in de vroege stadia niet is toegenomen, verwacht IVC dat het financieringspercentage voor deze bedrijven in het laatste kwartaal van dit jaar zal toenemen,in overeenstemming met de trend waargenomen in voorgaande jaren. “

Advertentie (4)