Bekende Engelse Joodse Journalist over de angst als Corbyn premier zou worden

Headline Sunday Telegraph

In een aangrijpende column die zaterdag in The Guardian is gepubliceerd , schrijft de vooraanstaande Britse joodse journalist Jonathan Freedland dat de gedachte aan Labour-leider Jeremy Corbyn als premier die dan samen met zijn binnenste cirkel het land gaat leiden, een dusdanige angst bij de meerderheid van de Brits-Joodse gemeenschap veroorzaakt “die we niet eerder hebben gezien”.

Freedland schrijft “hoewel ik wanhopig Brexit wil vermijden, en terwijl ik niets dan minachting heb voor Johnson en zijn hard-rechtse partij, het vooruitzicht van premier Corbyn me met angst vervult. Niet, ik benadruk, het vooruitzicht van een Labour-regering, die miljarden wil uitgeven aan scholen, ziekenhuizen en huizen – Groot-Brittannië heeft dat hard nodig – maar specifiek het idee van Corbyn en zijn binnenste kring die het land leidt. De gedachte eraan roept bij mij, en de overgrote meerderheid van de gemeenschap waarin ik ben opgegroeid, een angst op die we niet eerder hebben gekend.”

Ik verwijs naar de Britse Joden die voor het eerst in hun geschiedenis hebben geconcludeerd dat iemand die vijandig tegenover hen staat op het punt staat de democratische macht op zich te nemen. Ja, natuurlijk is niet elke Britse jood die mening toegedaan. Maar de meest recente peiling toonde aan dat 87% Corbyn als een antisemiet beschouwt, wat een anti-joodse racist betekent.

Freedland komt dan met een aantal voorbeelden. “Bedenk dat Corbyns eerste reactie op het horen van een plan om een muurschildering met afschuwelijke karikaturen van joodse joodse bankiers te verwijderen, was om te vragen: “Waarom?” Of dat hij besloot om twee “Zionisten” uit te dagen, niet op basis van hun argumenten, maar door te suggereren dat , hoewel ze “misschien heel lang in dit land hebben gewoond”, ze “geen Engelse ironie begrijpen”. Of dat Corbyn, toen een Palestijnse islamitische predikant door een Britse rechtbank werd beschuldigd dat hij de middeleeuwse en dodelijke mythe van Joden die zich met het bloed van niet-Joodse kinderen bezighouden, heeft rondgebazuind, Corbyn verklaarde “dat die man een zeer geëerde burger was”, en hem nodigde uit voor thee in het House of Commons. En dat zijn slechts enkele van Corbyn’s uitspraken en handelen, de volledige lijst is eindeloos.

Gedurende vier jaar sinds Corbyn tot Labour-leider werd gekozen, zei Freedland: “hebben de Britse Joden hebben misschien naif gewacht op het moment waarop een van deze onthullingen te veel zou blijken voor de leden van de Labour partij en hen tot actie zou tegen Corbyn zou bewegen.

Freedland wees erop dat “Labour slechts de tweede politieke partij was die ooit door de Equalities and Human Rights Commission is onderzocht op institutioneel racisme )(de andere was de BNP),” maar geen openbaring “is ooit schokkend genoeg gebleken dat het niet kon worden verklaard door degenen die het liever niet zien. “

In plaats daarvan is Joden, die overweldigend tegen Brexit zijn , geadviseerd “hun angst op te geven in ruil voor een regering die de Brexit zal stoppen.

“In feite wordt aan joden en hun zogenaamde bondgenoten verteld dat racisme, zo niet helemaal acceptabel, een prijs is die het waard is om te betalen,” schreef hij.

Over de headline op de voorpagina van de Sunday Telegraph waarin stond: ‘Joden vertrekken als Corbyn wint”, zei Freedland: “dit zijn niet de jaren 1930”, een verwijzing naar de opkomst van de nazi-partij in Duitsland. De meeste Joden zullen het land niet verlaten, beweert hij, dat iemand die joden ziet als niet helemaal “ons” – “ze begrijpen de Engelse ironie niet” – in aanmerking komt als premier, maakt dat onze aanwezigheid hier voorwaardelijk en beverig aanvoelt.

Freedland zei ook dat de ‘historische partij van sociale rechtvaardigheid’ in het VK ‘een beetje racisme acceptabel vond omwille van het grotere doel’, eraan toevoegend dat dit besef ook betekende ‘wat we dachten over dit land was niet helemaal waar .”

Tegen critici die zouden beweren dat zijn gevoelens ‘te overdreven’ waren, zei hij: “Ik ben bang dat de joodse geschiedenis ons zo heeft gemaakt, dat we geneigd zijn ons op het ergste voor te bereiden.”