Een paar van de lekkerste en gekste sandwiches die je in Israël kunt krijgen

Ter illustratie. Screenshot

Soms zijn het gewoon twee stukjes brood met iets er tussen, en soms is het een werk van culinaire kunst. Maar een ding is zeker ze zijn lekker.

De sandwich is een van de meest eenvoudige gerechten die er zijn. Voor sommigen is het misschien een snelle hap, terwijl het voor anderen een volledig gangen diner kan zijn. Je kunt een aantal behoorlijk verfijnde broodjes vinden en een paar eenvoudige die veel smaak bevatten. Hoe dan ook, als het goed wordt gedaan, kan elke hap bedwelmend zijn.

Ynet heeft een aantal voorbeelden op een rij gezet, sandwiches van het noorden van Israel tot het zuiden, handig voor wanneer u weer in Israel bent.

Noord Israel

Geroosterde boterham met broodjes bij “Abu Shukri’s Butcher Shop”

Abu Sukri

De oude familie slagerij, niet ver van de Talpiot-markt in Haifa, is de thuisbasis van een aantal geweldige niet-koosjere broodjes.

Verpakt in een boterachtige, geroosterde ciabatta met Italiaanse prosciutto, Franse salami, witte entrecote en spek, met gesmolten cheddar die alles bij elkaar houdt.

Om deze hemelse beet te bevochtigen, worden koolsalade, groenten en kruiden toegevoegd. De sandwich kost 45 shekels (€ 11).

Adres: Huri 38, Wadi Nisnas, Haifa. 04-8517652, niet koosjer.

Meer dan goede Latino sandwich bij “Chivito”

Uruguayaanse sandwich bij Chivito

‘Chivito’, ook in Haifa, maakt Zuid-Amerikaanse broodjes die je gek maken door er alleen maar naar te kijken. Het menu bevat maximaal 15 verschillende broodjes.

Maar degene die iets bijzonders wil, moet de “Uruguayaanse” sandwich nemen, die bestaat uit entrecote, lamspek, schinken (ham), kalkoen, gouda, gebakken eieren, gekarameliseerde uien, geroosterde peper, groenten en saus. Dat alles verpakt in een extreem zachte ciabatta en met frietjes, die je kunt krijgen voor NIS 70 ( € 17,50).

Als je klaar bent voor een uitdaging, probeer dan de “Alegria Samba”, een vrij dure sandwich van NIS 110 (€ 17,50), maar boordevol entrecote, gerookte kalfsvlees chorizo, lamsbacon, Zwitserse kaas en als dat niet genoeg is, zijn er ook geroosterde paprika, gebakken eieren, jalapeno, honingmosterd, knoflook en verse groenten.

Adres: Sha’ar Palmer 2, Haifa. 04-6220032, niet koosjer

Het Centrum

Bodega

Ruben sandwich bij Bodega

De koosjeer hamburgertent biedt een aantal goede hamburgers en koosjere Amerikaanse sandwiches die je moet proberen.

De “Ruben” sandwich zijn twee sneetjes roggebrood met pastrami in New Yorkse stijl, pittige Koreaanse kimchi en siracha-truffelmayonaise. Dit alles wordt op een Amerikaanse grill gezet en het resultaat is zowel sappig als knapperig.

Er zijn ook andere specials, zoals de “Godfather” sandwich met pittige Italiaanse worst, ui, gegrilde paprika, venkel, mosterd en knapperige frietjes, allemaal gevuld in een ciabatta; en vergeet niet de “Cubaanse” sandwich te proberen met lamsham, mozzarella, zoete dille-augurken en mosterd.

Adres: Carlebach 14, Tel Aviv. koosjer

Het Zuiden

Saba Jebeto Beersheva

De sandwich “Mad Cow” bij “Saba Jebeto”

Be’er Sheva heeft te veel plaatsen om hier in detail op te noemen, maar ede “Mad Cow” sandwich van “Saba Jebeto” spant de kroon.

Omer

“Boecharin” sandwich van Omer

In het minder toeristische gedeelte van Eilat, waar de lokale bevolking eet, zit een juweeltje onder de sandwich shops.

Omer’s serveert zijn sandwich in een witbroodje en een van de lekkerste broodjes is de “Boecharin”.

Blokjes entrecote, geroosterde aubergine met amba, tahini, smeersel van gedroogde peper, geroosterde groenten salsa, gebakken ui, tomaat en augurken, geprijsd op 46 shekels.

Adres: Sderot HaTmarim 83, Eilat. koosjer

Jeruzalem

Pepito

Bomba sandwich van Pepito

De Bomba sandwich kun je krijgen krijgen met asado of cornedbeef, met Italiaanse salami of Roemeense pastrami.

De sandwich NIS 29 (€ 7) en naast het rundvlees, kan je het ook krijgen met gebakken eieren, kool, wortel, ui, augurken, sla, aardappelchips, guacamole en mayonaise. Het resultaat is: perfectie.

Adres: HaEgoz 11, Jeruzalem. koosjer