Wereldwijd zoeken Joodse gemeenschappen financiering voor beveiliging

Ter illustratie. Screenshot Twitter

Het fonds van de Jewish Agency voor veiligheidsbijstand, dat zeven jaar geleden werd opgericht, ziet een toename van verzoeken om hulp van Joodse gemeenschappen die bescherming zoeken tegen terreuraanslagen van zowel extreemrechtse als islamitische groepen, meldt Ynet.

Tientallen Joodse gemeenschappen over de hele wereld hebben een beroep gedaan op het fonds van de Jewish Agency voor dringende hulp bij het beveiligen van hun faciliteiten in geval van aanvallen van terroristen van extreemrechtse of islamitische groepen.

De verzoeken zijn voornamelijk gericht op verdediging tegen massale schietpartijen.

Het Joodse Agentschap zegt dat een beroep moet worden gedaan op rijke Joden om te helpen bij de inspanningen om de groeiende vraag naar beveiliging te beantwoorden.

Daarnaast heeft de Jewish Agency ook de hoop uitgesproken dat de Israëlische regering een deel van de benodigde middelen zal verstrekken.

De Israelische regering besloot om $ 4 miljoen over te maken en de Jewish Agency heeft toegezegd dat bedrag ook te storten.

“Het is slechts een kwestie van tijd voordat er weer een aanval plaatsvindt en we voelen ons volledig blootgesteld en missen de nodige verdediging”, zeggen sommige functionarissen van Joodse gemeenschappen.

“We hebben camera’s, kogelvrije ramen, speciale sloten en muren en hekken nodig om aanvallen te voorkomen. We willen ook bewakingsposten en alarmsystemen”, zeggen ze.

De eisen komen na een toename van antisemitische incidenten die tientallen levens hebben geëist in de Verenigde Staten en in Europa.

Het Jewish Agency Fonds voor Veiligheidsbijstand, zorgde voor beveiliging van de Duitse synagoge in Halle die vorige maand werd aangevallen en waar de versterkte deur de aanvaller verhinderde dat de terrorist het terrein kon betreden om zijn moorddadige bedoelingen uit te voeren.

Omdat hij de deur van de synagoge niet kon openen, opende de schutter het vuur op voorbijgangers en doodde hij twee onschuldige mensen.

Er zijn 50 Joodse vestigingen in 24 landen waarvan de aanvragen voor beveiligingsfinanciering momenteel door de Jewish Agency worden verwerkt, maar nog veel meer gemeenschappen zullen voor eind 2020 hulp nodig hebben.

De helft van het geld dat het Jewish Agency Fund in de zeven jaar van zijn bestaan ​​aan gemeenschappen heeft kunnen verstrekken, is afkomstig van joodse filantropen zoals Michael Freidman die zeiden dat hij er trots op was joden over de hele wereld te kunnen helpen.

“Toch maak ik me grote zorgen dat joden zich in 2019 niet veilig voelen, zelfs niet in het centrum van de meest liberale en ontwikkelde steden,” zei hij.

Premier Benjamin Netanyahu vertelde vorige week aan de raad van bestuur van de Jewish Agency “dat om de veiligheid van Joden over de hele wereld te waarborgen, de veiligheid van Israël moet worden gegarandeerd.”

“De Joodse staat heeft een verantwoordelijkheid jegens alle joden over de hele wereld en de regering heeft middelen toegewezen om zich te beschermen tegen de dreiging van gewelddadig antisemitisme,” zei hij toen.

Advertentie (4)