Aanklagers International Straffhof hadden ontmoeting met Hamas voor aanklacht tegen Israel

Procureurs van het Internationaal Strafhof hebben vertegenwoordigers van de terroristische groeperingen Hamas en het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) ontmoet bij het voorbereiden van hun zaak voor het onderzoeken van vermeende oorlogsmisdaden door Israel, bevestigde het ICC aan de Jerusalem Post.

Gevraagd of het argumenten van Hamas heeft gehoord, zei het ICC-parket dat het zich bezighoudt met allerlei groepen binnen de Israëlische en Palestijnse samenleving. Het voegde er echter aan toe dat het officiële aandachtspunt bij de Palestijnse Autoriteit ligt, niet bij Hamas.

Toch omvat het officiële comité van de Palestijnse Autoriteit, benoemd door PA-president Mahmoud Abbas, om zaken met betrekking tot het ICC te behandelen, vertegenwoordigers van Hamas en PFLP.

Secretaris-generaal van de PLO Saeb Erekat, hoofd van de ICC-commissie, zei eerder deze maand, op de dag nadat het onderzoek tegen Israël en (in mindere mate) de Palestijnen was aangekondigd, op de officiële Palestijnse TV dat Hamas betrokken was bij deze zaak.

“Deze commissie omvat zonder uitzondering alle organen van het Palestijnse politieke spectrum. We werkten als een team samen,” verklaarde hij in een video vertaald door het Middle East Media Research Institute (MEMRI). “Dr. Ghazi Hammad. een van de leiders van Hamas, werd bijvoorbeeld gekozen als woordvoerder van het comité. Er waren zes Hamas-leden in de commissie. Khalida Jarrar – die in een Israelische gevangenis zit – vertegenwoordigde de PFLP. Ik wil niet op de namen ingaan, maar ik zal alleen zeggen dat er geen factie is weggelaten. “

Jarrar, het hoofd van de PFLP op de Westelijke Jordaanoever, werd eind oktober gearresteerd wegens opruiing en betrokkenheid als leider van een terreurcel.

Erekat bedankte ook Qatar voor het dekken van de juridische kosten van de PA.

Verschillende ngo’s waarvan de personeelsleden zijn aangesloten bij de PFLP, getuigden voor het ICC ook tegen Israël , zoals de Al-Dameer Association for Human Rights en Palestinian Center for Human Rights, beide gevestigd in Gaza .

Advertentie (4)