De Duitse ambassadeur bij de Verenigde Naties heeft plek 7 op de lijst van antisemieten gehaald

Christoph Heusgen . Screenshot YouTube

Met zijn vergelijking tussen Israel en Hamas heeft de Duitse ambassadeur bij de VN plek 7 van de top 10 van ergste antisemitische- en anti Israel incidenten in 2019 van de prominente mensenrechtenorganisatie Simon Wiesenthal Center gehaald, meldt de Jerusalem Post.

Het Wiesenthal Center zei dat “Duitsland midden in een twee jaar durende lidmaatschap van de VN-Veiligheidsraad zit. Het is VN-ambassadeur, Christoph Heusgen die voor opschudding zorgde door het aantal anti-Israëlische stemmen dat hij heeft uitgebracht en door zijn vergelijking dat 130 raketten afgevuurd door terreurgroep Hamas op Israëlische burgers in één week in maart dit jaar vergeleken moet worden met de sloop van huizen van terroristen door de Joodse staat.

Heusgen verklaarde: “Wij geloven dat het internationale recht de beste manier is om burgers te beschermen en hen in staat te stellen in vrede en veiligheid te leven , zonder angst voor Israëlische bulldozers of Hamas-raketten.”

Het Wiesenthal-center merkte iop dat Bild, de grootste krant in Duitsland, “Heusgen in een hoofdartikel beschuldigde van ‘pure kwaadaardigheid’ tegen de Joodse staat. “

Het Wiesenthal center ging verder met het volgende: “Heusgen bracht 16 anti-Israëlische stemmen uit bij de VN in 2018 en onthield zich eenmaal. In 2019 stemde hij voor 9 anti-Israël-resoluties, waaronder één die de heiligste locaties van Jeruzalem bestempelde als Palestijns bezet gebied”, terwijl hij zich drie keer onthield en slechts tegen één anti-Israël-resolutie stemde”.

Het bericht werd afgesloten met de opmerking dat “bondskanselier Angela Merkel in een historische toespraak in 2008 in de Knesset van Israël verklaarde: “De veiligheid van Israël is voor mij als Duitse kanselier nooit bespreekbaar.” Het lijkt erop dat Heusgen die memo nooit heeft gekregen. ‘

Nadat het Wiesenthal Center in november aankondigde dat de opmerkingen van Heusgen een mededinger zijn voor zijn top 10-lijst, vertelde een woordvoerder van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken de Post dat “we de beschuldiging van antisemitisme afwijzen.”

De opname van Heusgen op de lijst maakt hem de eerste Duitse diplomaat die op de ranglijst verschijnt.