De Kerstman volgens de Palestijnen:”slachtoffer, strijder en zelfs een kwade Trump”

Palestijnse kerstman. Foto PMW

De Palestijnse leiding gebruikt graag het beeld van de kerstman in zijn cartoons rond Kerstmis om zijn beleid van het demoniseren van Israël en Israëli’s te versterken. Zo is de Palestijnse kerstman in de loop der jaren vermoord door Israëlische soldaten, vocht hij tegen Israëlische soldaten, was hij gefrustreerd omdat hij geen Palestijnen kon helpen en was hij zelfs een slechte Kerstman die geschenken aan Israël gaf, aldus PMW.

Dit jaar hebben de Palestijnse leiders nieuwe thema’s voor de Palestijnse kerstman bedacht.

Kerstman als slachtoffer: 

De kerstman krijgt dit jaar het belangrijkste deel van de Palestijnse identiteit, namelijk het slachtoffer. 

Santa is een Palestijnse vluchteling in Gaza die de “sleutel van terugkeer” draagt en wiens handen zijn gebonden met een Jodenster. Israël / Joden voorkomen dat hij in Bethlehem kerstmis viert. De cartoon verscheen op de officiële Facebook-pagina van de Fatah-beweging van Mahmoud Abbas. [Officiële Fatah Facebook-pagina, 20 december 2019]

De Kerstman als strijder dien geweld aanmoedigt

Deze cartoon toont de Kerstman die stenen uit zijn zak gooit naar een gewapende Israëlische soldaat met een Jodenster op zijn helm, die wegloopt van de rotsen. Naast de kerstman maakt een glimlachende Palestijnse vrouw met een Palestijnse vlag op haar jurk het “V” -teken voor “Victory”. [Fatah Twitter-account, 24 december 2017]

De moeder van de terrorist wil dat de kerstman zijn lichaam uit Israël haalt

De cartoon toont een moeder van een Palestijnse “martelaar”die tegen de Kerstman zegt: “Ik wil mijn zoon begraven in de boezem van het land dat hij verlost met zijn bloed, en [ik vraag] dat hij niet in de zionistische koelkasten blijft.” [ Al -Hayat Al-Jadida , officiële PA dagelijks, 26 december 2015]

De ‘zionistische koelkasten’ verwijst naar gevallen waarin terroristische lichamen door Israël worden vastgehouden en om verschillende redenen niet onmiddellijk aan de PA worden overgedragen.

Duivelse kerstman is Donald Trump

Deze Palestijnse cartoon toont Trump als de kerstman, die de Rotskoepel en het Heilig Grafkerk aan Israël schenkt

Het lijkt erop dat de kerstman niet altijd een positief beeld geeft in de cartoons van de Palestijnse Autoriteit. Deze cartoon is een reactie op Donald Trump’s erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël, en zijn besluit om de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen.

De cartoon toont Trump verkleed als kerstman die de Rotskoepel en de Heilig Grafkerk aan Israël geeft, vertegenwoordigd door een soldaat met een Israëlische vlag op zijn helm. [ Al-Hayat Al-Jadida , officiële PA dagelijks, 14 december 2017]

Advertentie (4)