Simon Wiesenthal Center noemt Jeremy Corbyn de grootste antisemiet van 2019

Jeremy Corbyn. Screenshot Twitter

Het Simon Wiesenthal Center noemde de Britse Labour-leider Jeremy Corbyn de grootste antisemitische persoon van 2019, en waarschuwde dat Groot-Brittannië een “paria” zou worden als het Corbyn de verkiezingen zou winnen en premier van Engeland zou worden.

Joodse groepen en anderen slaan al langer alarm over de vooruitzichten van de promotie van Corbyn naar Downing street 10 met toenemende angst nu de Britse verkiezingen van 12 december naderen, en hem daarbij beschuldigend van het toestaan van een massale toename van antisemitisme binnen de gelederen van de partij en en zijn eigen antisemitisme.

“Niemand heeft meer gedaan om antisemitisme in het politieke en sociale leven van een democratie te integreren dan de door Jeremy Corbyn geleide Labour Party,” vertelde Rabbijn Marvin Hier, het hoofd van het in Los Angeles gevestigde Simon Wiesenthal Center, aan de British Daily Mail .

“Als Jeremy Corbyn wint, zal hij van Groot-Brittannië een paria op het wereldtoneel maken,” zei Rabbijn Hier. “Het is schokkend om iemand te hebben die op zoek is naar de hoogste functie die jarenlang antisemitisme heeft genegeerd en die er alles aan heeft gedaan om dit aan te moedigen.”

Rabbijn Hier, wiens centrum is vernoemd naar de beroemde nazi-jager Simon Wiesenthal, leek ook de gevaren van Corbyn te vergelijken met die van nazi-Duitsland en zei dat mensen niet kunnen zwijgen. “We willen het niet meer verkeerd hebben. We kunnen niet achterover leunen en dit opnieuw zien gebeuren. “

Dit is niet de eerste keer dat Corbyn op de deze jaarlijkse lijst staat. In 2016 werd het antisemitisme bij Labour onder Corbyn door het Centrum vermeld als nummer 2, achter de onthouding van de VS over een VN-stemming over nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. In 2017 werd Labour op de lijst van antisemitisme 10e en vorig jaar werd Corbyn vermeld als nr. 4.

De lijst wordt normaal gesproken eind december of begin januari gepubliceerd, wat aangeeft dat de eerdere publicatie mogelijk is gepland om vóór de aanstaande stemming in Engeland bekend te zijn.

Labour reageerde door de ranglijst “belachelijk en grof beledigend” te noemen. “Deze ranglijst zet Jeremy Corbyn bovenaan een lijst met neo-nazi’s en synagoge schieters en is een transparante politieke aanval en heeft niets te maken met het aanpakken van antisemitisme,” zei een woordvoerder volgens de Daily Mail.

Advertentie (4)