Sinterklaas in Jaffa, Israel

Sinterklaas onderweg in de haven van Jaffa

Zoals ieder jaar, maakte Sinterklaas op weg van Nederland naar Spanje een tussenstop in Israel. Vrijdag was het weer zover en kwam Sinterklaas met zijn Pieten in de haven Jaffa aan, nabij Tel Aviv, waar hij werd opgewacht en toegezongen door honderden Nederlanders.

Zoals al jaren het geval is wordt deze intocht mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers van het Dutch Forum Israel en onderwijzers van de Nederlandse school in Israël.

Ook de Nederlandse ambassadeur in Israel, Hans Docter, was onder degenen die de goedheiligman opwachtte.

Na aankomst ging iedereen in een lange stoet naar het Collège des Frères de Jaffa, de Franse internationale school in Jaffa, waar Sinterklaas officieel door de Nederlandse ambassadeur welkom werd geheten en werd toegezongen door de kinderen.

Daarna werden de kinderen in drie groepen verdeeld en kregen van de Sint en zijn Pieten ieder een cadeautje, terwijl de ouders konden bij smoezen en genoeg pepernoten en andere Sinterklaas versnaperingen konden eten om er weer een jaar tegen aan te kunnen.

Hieronder een paar foto en video impressies van deze ieder jaar weer leuke dag voor zoveel blije Nederlandse kinderen in Israel.

Drukte bij de aankomst
De kinderen in afwachting van Sinterklaas.<br />
Sinterklaas met de Arabische eigenaar van de boot
Sinterklaas en de Nederlandse ambassadeur in Israel, Hans Docter
Advertentie (4)