Israëlische techneuten brainstormen over aanpak bosbranden in Australië

Bosbranden in Australie. Screenshot YouTube

Israëlische tech-ondernemers, programmeurs, water- en milieudeskundigen en zoölogen zijn opgeroepen om deel te nemen aan een speciale hackathon die later deze week in Tel Aviv zal plaatsvinden. Het doel is om manieren te vinden om Australië te helpen de gevolgen van de bosbranden aan te pakken. Dit meldt de Times of Israel.

Met de naam #StandWithAUS zal de hackathon die op 30 januari om 18.00 begint en de volgen dag om 09.00 uur eindigt, willen de deelnemers de verwoestende Australische bosbranden aan pakken. Deze bosbranden hebben duizenden huizen verwoest, miljoenen hectaren bos vernietigd, burgers gedood en bijna een half miljard dieren gedood en verdreven. Hackathons zijn evenementen waar programmeurs en andere professionals samenwerken om oplossingen voor bepaalde uitdagingen te creëren in een beperkte hoeveelheid tijd.

Het initiatief wordt geleid door de Appleseeds Academy. Dit is een non-profit organisatie die de digitale kloof in Israël wil dichten en technologische gelijkheid wil creëren. Het Kinneret Innovation Center, dit is een technische hub die deel uitmaakt van het Kinneret Academic College. Ook doet Impact Innovation Israel mee, een technisch adviesbureau.

De donateurs zijn onder meer VC-fonds Grove Ventures, Amazon Web Services, Cisco, SAP, My Heritage en het marketingbedrijf Natural Intelligence van Keren Hayesod.

Deelnemers zullen worden geconfronteerd met een aantal uitdagingen waaronder het vinden en behandelen van waterbronnen die zijn vervuild door vlamvertragers. Ze krijgen de opdracht fraude bij fondsenwerving op te sporen en de Australische economie te versterken door het toerisme aan te moedigen.

De organisatoren hebben in een verklaring aangegeven dat er ongeveer 150 mensen aan het evenement zullen deelnemen. Hier zitten ook leden van de zoek- en reddingsbrigade van het Israëlische leger bij en vertegenwoordigers van de technologie- en waterindustrie.

De winnaars worden vrijdag bekendgemaakt.

Advertentie (4)