President Rivlin: “We moeten ons verzetten tegen racisme, ook door degenen die beweren Israël te steunen”

President Reuven Rivlin temidden van vertegenwoordigers van de World Union of Jewish Students in zijn residentie in Jeruzalem, 2 januari 2020 Foto President’s Office

President Reuven Rivlin lijkt de betrekkingen van Israël te bekritiseren met internationale leiders die Israël steunen, maar een problematische staat van dienst hebben ten opzichte van de Joodse gemeenschap.

De president verwelkomde vertegenwoordigers van de Wereldunie van Joodse studenten in zijn residentie in Jeruzalem en maakte duidelijk dat het belangrijk is je te verzetten tegen alle vormen van racisme en antisemitisme, ook door degenen die beweren Israël te steunen.

‘Je kunt geen Joden haten en van Israël houden, net zoals je Israël niet kunt haten en van Joden kunt houden’, zegt hij. “Er kan geen compromis worden gesloten over deze positie.”

De regeringen van Hongarije en Polen hebben de afgelopen jaren allebei vastberaden pro-Israël posities ingenomen, maar worden ook beschuldigd van het aanmoedigen van antisemitisch sentiment in hun landen en tonen verontrustende acceptaties van extreem-rechtse activisten

Rivlin voegde eraan toe: “Als jonge leiders sta je in de frontlinie in het onder ogen zien van antisemitisme, en ik weet dat het niet altijd gemakkelijk is om je identiteit uit te drukken of Israël op de campus te ondersteunen. Zelfs het dragen van een Keppel of een Jodenster kan soms gevaarlijk zijn.

“Je staat vooraan in de strijd tegen BDS-campagnes op de campus, die Israël willen schaden en jonge Joden van Israël willen distantiëren. Bedankt voor alles wat je voor ons doet. “

Advertentie (4)