Burgemeester van Frankfort Uwe Becker ‘antisemitisme en Jodenhaat is groeiende’

van links naar rechts: burgemeester van Frankfurt Uwe Becker, leider van de gemeenteraad van Newcastle, Nick Forbes, woordvoerder van de MFA Lior Haiat. Foto Gadi Sierra

Uwe Becker, burgemeester van Frankfurt, Duitsland, heeft woensdag gewaarschuwd voor de opkomst van antisemitisme in Duitsland. “Het antisemitisme en de jodenhaat groeit”, beweerde hij op MUNI EXPO 2020 de Urban Innovation Fair van de Federatie van lokale autoriteiten in Tel Aviv.

“Er zijn organisaties die haat willen verspreiden en samenlevingen willen veranderen, ze zijn trending, ze gebruiken sociale netwerken en alle mogelijkheden om haat te verspreiden”, voegde Becker toe. “Het is aan ons, en het is aan de lokale gemeenten om te veranderen wat er op het terrein gebeurt”.

De burgemeester van Frankfurt legde uit dat we ons aan de situatie moeten aanpassen om antisemitisme aan te pakken. “Wat antisemitisme vergroot, is een gebrek aan kennis. Mensen weten niets van het joodse leven, jonge mensen in Duitsland weten van haat en de Shoah (Holocaust), maar ze weten niets van het normale joodse leven in de 21ste eeuw. Het gemiddelde Duitsland leert dat in 1933 Duitsers joden begonnen te doden, en tegen 1945 was de oorlog voorbij. Kinderen leren niet over het joodse leven, ze weten alleen dat joden het slachtoffer zijn. “

“We hebben een probleem met het antisemitisme van volwassenen, niet alleen kinderen. Antisemitisme is van uiterst links tot uiterst rechts, beïnvloed door anti-zionisme dat antisemitisme wordt. Vanuit de schuld van het verleden hebben we de verantwoordelijkheid voor de toekomst.”

Ook Nick Forbes, leider van de gemeenteraad van Newcastle in Groot-Brittannië, en een van de 140 internationale burgemeesters op de conferentie, sprak over de ‘bestrijding van haatmisdaden’.

MUNI EXPO is de jaarlijkse Urban Innovation-conferentie van de Federatie van lokale autoriteiten in Israël [FLAI], en de belangrijkste in zijn soort in het Midden-Oosten.

Met het delen van informatie voor stedelijke innovatie en slimme steden, en bijgewoond door 8.000, waaronder 150 internationale leiders en 180 sprekers, dient de conferentie als een vruchtbare grond voor toekomstige samenwerking tussen lokale overheden wereldwijd.

De Urban Innovation Fair en talloze panels presenteren baanbrekende oplossingen voor de meest urgente problemen waarmee steden over de hele wereld te maken hebben, waaronder veilige en veerkrachtige steden, cyberveiligheid, bestrijding van haatmisdrijven, kuststeden, ethiek, onderwijs, economie en de implementatie van baanbrekende technologieën .

De kracht van MUNI EXPO ligt in de samenwerkingen die tijdens het evenement zijn gevormd en de impact ervan op het dagelijkse leven van miljoenen burgers over de hele wereld.

Advertentie (4)