President Rivlin is zijn officiële bezoek aan Australië begonnen

President Rivlin en premier Gladys Berejiklian . Foto Koby Gideon (GPO)

Na een tussenstop in Los Angeles waar hij een Israel Studies Award ontving en later een tussenstop op de Fiji eilanden voor gesprekken met leiders van landen in de Stille oceaan, is president Rivlin aangekomen in Australië, voor een officieel staatsbezoek.

Vanaf het vliegveld ging de president meteen door naar een ontmoeting met de premier van New South Wales Gladys Berejiklian.

Aan het begin van hun bijeenkomst sprak de president zijn diepe waardering uit voor de steun van de premier voor de strijd tegen antisemitisme en voor de Holocaustherinnering, en voor haar warme relaties met de Joodse gemeenschap. De president voegde zijn steun toe aan het Australische volk en het volk van New South Wales dat de afgelopen maanden met de bosbranden te maken had gehad.

De gouverneur van New South Wales bedankte de president en zei: “De joodse gemeenschap van New South Wales speelt een zeer belangrijke rol voor mij en ik ben trots op deze speciale relatie en op de centrale rol van de joodse gemeenschap in onze samenleving.”