Ben Gurion Airport sluit de helft van alle terminals

Verlaten Ben Gurion Airport. Screenshot YouTube

De luchthaven Ben Gurion heeft besloten de helft van zijn belangrijkste internationale terminals sluiten. Ook wordt de ingezette mankracht met 70 procent verminderd. Door de verscherpte maatregelen van de Israëlische overheid tegen het virus wat COVID-19 veroorzaakt, zijn veel vluchten geannuleerd.

Twee van de vijf incheckruimten in Terminal 3 zullen onmiddellijk worden gesloten. Volgens berichten in de Israëlische media hoeft maar 30% van de werknemers zich te melden op werk.

Eerder kondigde de luchthaven aan dat Terminal 1, voor charter- en binnenlandse vluchten, tot eind april gesloten blijft.

Volgens Channel 12 heeft de Airports Authority besloten de Ramon luchthaven in Eilat alleen overdag operationeel te houden. In de nacht blijft de luchthaven voorlopig gesloten.

“Voor Pesach zullen er grote ontslagen op de luchthaven vallen. We wachten op een wonder, “klaagde vakbondsleider Pinchas Idan, in een interview met het netwerk.

“Ik heb er geen woorden voor. Ik werk al meer dan 40 jaar voor de vakbond. We hebben nog nooit zoiets meegemaakt. Niet tijdens de Golfoorlog van 1991 en niet tijdens de eerste en tweede intifada,” voegde hij eraan toe. “Er is nog nooit zoiets geweest.”

Advertentie (4)