Kunstmatige intelligentie van Intel geeft loopbaanadvies aan vrouwen

Intel Petach Tikva. Foto Intel

Een kunstmatige intelligentie (AI) -programma ontwikkeld door Intel Israel, getiteld ‘AI For Women’, is bedoeld om tips en inzichten te geven aan vrouwen om vooruitgang te boeken in hun professionele carrière.

Het bedrijf kondigde aan dat het project het eerste in zijn soort is dat AI gebruikt om “vrouwelijke intelligentie” te creëren. Het doel is om vrouwen op de Israëlische markt te helpen, ervan uitgaande dat “elke ervaren carrièrevrouw in feite een ‘berg van gegevens’ is, bestaande uit haar ervaringen, inzichten, wijsheid en conclusies die ze op haar professionele pad heeft verzameld.”

De experts die aan het project werkten, geleid door datawetenschapper en onderzoeker Shira Guskin, analyseerden duizenden inzichten van ‘ervaren vrouwen met carrière’. Nadat het aanvankelijke advies door veel vrouwen van de Israëlische beroepsbevolking was ingediend, gaven de onderzoekers de gegevens door via drie algoritmemodellen: Onderwerpextractie, Groepering en Samenvatting. Dit leidde tot een algoritme dat “de tipspool verwerkte en de belangrijkste tips en richtlijnen opgaf”.

Door deze technologie analyseerde Intel terugkerende motieven binnen de pool van advies. De AI groepeerde bovendien tips op basis van gedeelde betekenis en parallelle lijnen, waardoor ingenieurs inzichten per categorie konden groeperen en daardoor het relatieve gewicht ervan in vergelijking met de rest konden begrijpen. Het bedrijf koos ervoor om de resultaten te publiceren ter ere van Internationale Vrouwendag.

Het programma was bedoeld om de vraag te beantwoorden: “Wat moeten Israëlische carrièrevrouwen doen om verder te gaan in hun carrière en de managementladder te beklimmen?” De gegeven antwoorden waren in volgorde van belangrijkheid.

De eerste en belangrijkste tip die de AI heeft verworven, is investeren in loopbaanontwikkeling, wat betekent dat zij een carrière met grote toewijding ontwikkelt. “Realiseer je dat de reis net zo belangrijk is als het eindresultaat,” zei het bedrijf.

De volgende was om zelfverzekerd en onbevreesd te zijn, waarna een ondersteunend netwerk om je heen moest worden opgezet en moest worden samengewerkt met collega’s terwijl negatieve energie werd vermeden.

De derde tip was om ‘liefde te brengen waar je ook gaat’. De laatste was om je instinct te vertrouwen in plaats van ze tot zwijgen te brengen.

“Gedurende de vele jaren dat ik les geef aan vrouwen, zijn mij veel vragen gesteld die reflecteren op de behoefte van vrouwen om inzichten, tips en aanbevelingen te delen van diegenen die erin geslaagd zijn om het glazen plafond op de Israëlische arbeidsmarkt te doorbreken”, zei Intel Israel Public Affairs directeur Bella Abrahams, die het idee van vrouwelijke AI bedacht.

“Dankzij ervaren vrouwen die sleutelposities in Israël bekleden, en dankzij de uitstekende voordelen van onze geavanceerde kunstmatige intelligentietechnologie bij Intel, hebben we een slimme database kunnen maken met daarin alles wat een vrouw van meet af aan zou moeten weten”.

Advertentie (4)