Chaja Mayer ‘Head of Delegation Maccabiah 2021’

Vorige week 2 maart liet de sportvereniging Maccabi Nederland weten dat Chaja Mayer de Nederlandse ploeg zal leiden die in Israël mee zal doen aan de Maccabiah Spelen van 2021.

Uit de verklaring van de sportvereniging op Facebook komt duidelijk naar voren dat Maccabi NL erg in z’n nopjes is met de keuze. Chaja is een oude bekende bij de vereniging en ze weten welke kwaliteiten zij bezit. Dat zijn er nogal wat.

Zo kunnen we in het bericht lezen dat Chaja in november 2015 als penningmeester is begonnen in het bestuur van het internationale Maccabi Future Leaders Forum Seminar. Daarna is ze doorgegroeid naar het bestuur van Maccabi Nederland, waar ze al zo’n vier jaar werkt aan het organiseren van evenementen en het verbeteren van de structuur van de organisatie.

Verder heeft ze al twee keer in het Maccabi Games comité de functie van assistent Head of Delegation vervult. Dit voor de teams die zijn afgereisd naar Israël in 2017 en Boedapest in 2019. Ze weet heel goed wat van haar verwacht wordt en heeft zich al 2 keer bewezen. Geen wonder dat ze bij Maccabi NL zo tevreden met hun keuze zijn.

Joods.nl sprak afgelopen vrijdag kort met Chaja over wat de functie Head of Delegation eigenlijk inhoudt. Ze vertelde dat ze in principe de eindverantwoordelijke is voor de Nederlandse delegatie.

Als Head of Delegation is zij samen met haar team verantwoordelijk voor de financiën, de begroting en de fondsenwerving. Ook regelt zij samen haar team de marketing en de public relations voorafgaand aan de spelen. Eenmaal in Israël tijdens de Maccabiah zorgt het team voor contact met het thuisfront, zichtbaarheid op sociale media en voor een ervaring om nooit meer te vergeten.

Als assistent Head of Delegation was zij vooral bezig met de praktische zaken, zoals de communicatie met de verschillende spelers en de logistiek. Omdat de wedstrijden over het hele land gehouden worden is het team, vaak meer dan 100 mensen, ook over het hele land verspreid. Chaja zorgde voor sociale cohesie en dat de spelers naar elkaars wedstrijden kwamen kijken, als ze zelf geen wedstrijd hadden.

Er is bij Maccabi nog voldoende plek voor spelers die mee willen naar de Maccabiah Spelen van 2021. Met name voor hockey, voetbal, zaalvoetbal, zwemmen, softbal, tennis en wielrennen worden nog mensen gezocht. Maar ook voor andere sporten kunnen geïnteresseerden zich aanmelden bij de sportvereninging door een bericht te sturen naar info@maccabi.nl.

Joods.nl wenst Chaja Mayer, Maccabi Nederland en alle spelers veel succes toe volgend jaar bij de Maccabiah Spelen in Israël.

En voor vandaag Poerim Sameach.

Advertentie (4)