Drie grootste televisie aanbieders in Israël gaan internet onderwijs van scholen uitzenden

Foto ministerie van Onderwijs

Het Ministerie van Onderwijs heeft een overeenkomst met de grootste televisie aanbieders van het land gesloten om internet school uitzendingen voor Israëlische scholieren uit te zenden.

Volgens de overeenkomst zullen HOT, Cellcom TV en Partner TV educatieve programma’s uitzenden zodat het voor studenten in het land, ondanks de sluiting van de scholen, mogelijk blijft om op afstand te leren.

Minister Perez van onderwijs reageerde verheugd op de overeenkomst. “In een tijd dat het land in een crisis zit die ook de onderwijsinstellingen heeft bereikt, is het systeem overgestapt op leren op afstand. Het leerproces heeft bewezen efficiënt, essentieel en effectief te zijn voor leerlingen en creëert een continue link tussen leerlingen en interactief leren, wat op dit moment nodig is.”

De minister voegde er aan toe dat hij de samenwerking tussen het Ministerie van Onderwijs en de omroepplatforms van HOT, Cellcom TV en Partner TV verwelkomt. Studio-uitzendingen zullen voortaan ook van ‘s ochtends tot ‘s middags via deze bedrijven worden uitgezonden onder toezicht van het Ministerie van Onderwijs.

De uitzendingen zijn aangepast voor groep 1 t/m 12 en bevatten een grote verscheidenheid aan educatieve inhoud. Naast talen, wiskunde, wetenschappen en andere vakken worden er ook films uitgezonden in samenwerking met Movieland Academy.

Advertentie (4)