Politie treedt op in ultra-orthodoxe wijk Mea Shearim in Jeruzalem (video)

Politie in actie in mea Sheariem. Screenshot video

De Israëlische politie is maandagmorgen begonnen met het handhaven van de strikte beperkingen in Israël in de ultra-orthodoxe wijk Mea Shearim in Jeruzalem. Daarbij zijn 4 mensen gearresteerd en hebben 30 mensen een boete gekregen voor het overtreden van de regels die gelden wegens het coronavirus.

Officieren kwamen vanmorgen vroeg de ultra-orthodoxe wijk van Jeruzalem binnen en controleerden of er gebedsdiensten werden gehouden in strijd met de voorschriften van de regering.

Tijdens deze operatie beëindigden de agenten synagoge diensten waarbij tientallen tot honderden mensen gedwongen werden de synagogen en informele gebedshuizen te verlaten.

Volgens de politie zijn vier mensen gearresteerd. Meer dan 25 mensen kregen boetes van 5.000 shekel (1.250 euro) voor het overtreden van de volksgezondheidsregels. Nog eens vijf mensen kregen boetes van 500 shekel (125 euro) omdat zij zich verder van hun huis bevonden dan de toegestane 100 meter.

De politie zegt dat een gebedshuis in de Harav Zonenfeldstraat voor de komende 30 dagen wordt gesloten omdat de eigenaar de regels heeft geschonden.

“De politie heeft de afgelopen week het aantal mensen in de straten van de buurt aanzienlijk verminderd. De aanwezigheid van de agenten zal ervoor blijven zorgen dat alle inwoners zich aan de regels houden”, zegt de politie.

In beelden die de politie van de operatie heeft vrijgegeven, zijn bewoners van de buurt te horen die de agenten voor ‘nazi’s’ en ‘criminelen’ uitschelden. De vrouwelijke agenten worden uitgemaakt voor ‘shiksehs’, een “smaadwoord” waarmee niet-joodse vrouwen worden bedoeld.

Advertentie (4)