Een virtuele tour door een paar beroemde musea

Nu we in Israël en Nederland allemaal gedwongen thuis zitten, in mindere of meerdere mate, moeten we ons op een andere manier bezig houden. Wie uitgekeken is op Netflix en genoeg heeft van het deprimerende nieuws, kan virtueel op bezoek gaan bij verschillende musea.

In Jeruzalem wordt hier ook aangewerkt. De verwachting is dat er over 10 tot 14 dagen virtuele tours door musea in Jeruzalem mogelijk zijn, met een echte gids die de rondleiding doet.

Niemand hoeft zich dus te vervelen tijdens de coronavirus crises.

Volgens de Fast Company Mapping-website van Google bieden meer dan 500 musea en galerijen over de hele wereld virtuele rondleidingen, waaronder de bekendste culturele locaties.

British Museum, Londen

Foto British Museum

De iconische site, gelegen in het hart van Londen, biedt rondleidingen door het centrale deel, evenals het Egyptische mummies gedeelte en de beroemde Rosetta-steen. Duizenden andere items zijn te vinden tijdens de virtuele rondleiding door het museum .

Guggenheim, New York

Foto Gugenheim

Om dit enorme en bekende museum te bezichtigen, kunt u de Google Street View-service gebruiken.  Zo begint de rondleiding met een lichte druk op de knop op de trap van het museum en van daaruit naar de andere werken ter plaatse, variërend van de verschillende perioden in de kunst.

Museum Orsay, Parijs

Foto Mueseum Orsay

Oorspronkelijk gebouwd als een treinstation en vervolgens omgebouwd tot een museum, biedt het Parijse museum een virtuele rondleiding door het werk van vele kunstenaars en schilders die tussen 1848 en 1914 hebben gemaakt, waaronder Monet, Cézanne en Gauguin

Nationaal museum voor moderne en hedendaagse kunst, Seoul

Foto National Museum Seoel

Een van de meest populaire musea in Zuid-Korea is tegenwoordig voor iedereen die het wil te bezoeken. Tijdens de tour kun je de zes belangrijkste verdiepingen van het museum bekijken.

Pergamon, Berlijn

Foto Pergamon museum

Het museum gelegen in het hart van de Duitse hoofdstad, biedt een prachtig uitzicht op oude artefacten en volledige gebouwen, inclusief het altaar dat is vernoemd naar het museum, Pergamon.