EL AL annuleert vluchten naar bestemmingen in Europa

El Al Dreamliner. Screenshot YouTube

El Al heeft vandaag een aantal vluchten naar Europese bestemmingen moeten annuleren wegens een sterke afname van geboekte vluchten. Onder andere vluchten naar Frankfurt en Londen zijn geannuleerd.

Naast de bestemmingen waarvoor het ministerie van Volksgezondheid een reiswaarschuwing heeft afgegeven, zoals naar een viertal Aziatische landen en bestemmingen in Italië, annuleert El Al ook vluchten naar verschillende populaire bestemmingen in Europa.

Zo zijn er vandaag twee vluchten naar Londen, twee naar Frankfurt en twee naar Wenen geannuleerd. Ook zijn vluchten geannuleerd naar Boedapest en Brussel. Dit zijn steden waarvoor geen reiswaarschuwing is afgegeven.

“Als gevolg van het Coronavirus, inclusief de richtlijnen en aanbevelingen van het ministerie van Volksgezondheid aan het publiek, zijn we genoodzaakt commerciële aanpassingen aan te brengen op bepaalde vluchten” zei El Al in een verklaring. “Onze excuses aan onze klanten voor het ongemak”.

De verwachting is dat El Al de komen dagen nog meer vluchten zal annuleren.

Omdat het annuleringsbeleid is versoepeld kunnen Israëliërs geboekte vluchten annuleren zonder kosten. De afgelopen dagen heeft het bedrijf aangekondigd 1.000 medewerkers te moeten ontslaan vanwege het teruggelopen vliegverkeer. Hieronder vallen niet alleen kantoor personeel maar ook piloten en stewardessen.

Vorige week heeft het ministerie van Gezondheid Israëlische burgers aanbevolen om niet naar het buitenland te vliegen. Voor een beperkt aantal bestemmingen waaronder Italië, Zuid-Korea, Japan, Thailand en Taiwan is een specifieke reiswaarschuwing afgegeven.

Advertentie (4)