IDF roept reservisten op in verband met het coronavirus

Ter illustratie. Foto IDF

Terwijl het aantal Israëliërs dat besmet is met het coronavirus blijft stijgen heeft het Israëlische leger reservisten opgeroepen om het Homefront Commando te helpen.

Ook heeft het leger 100 medische reservisten opgeroepen om te helpen bij het callcenter dat is opgezet door Magen David Adom. Tienduizenden mensen die zich zorgen maken dat ze het virus hebben opgelopen, hebben de afgelopen dagen naar dit callcenter gebeld.

De reservisten gaan helpen telefoontjes van bezorgde burgers te beantwoorden en hebben de benodigde medische kennis voor het stellen van diagnoses.

Eerder kondigde de IDF aan dat iedere soldaat die terugkeert uit het buitenland, ook uit landen die nog niet door het virus zijn getroffen, twee weken lang thuis in quarantaine moet gaan.

Volgens het leger zijn zitten sinds maandag 2.236 IDF-soldaten in quarantaine , inclusief een bataljonscommandant. De meerderheid van de soldaten kwam onlangs terug van vakanties in het buitenland, of is in contact gekomen met iemand bij wie het virus is vastgesteld.

Honderden soldaten zijn teruggekeerd naar hun eenheden na twee weken in quarantaine te hebben doorgebracht. Tot nu toe is er bij een soldaat een besmetting vastgesteld.

Vorige week vrijdag kondigde het leger aan dat geen enkele IDF-soldaat Israël nog mag verlaten. Ook dit in verband met de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De beslissing werd genomen door IDF Chief of Staff Lt.-Gen. Aviv Kochavi in ​​overeenstemming met de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid en na een situatiebeoordeling met de generale staf van het leger.

Besloten is de strikte aanpak te handhaven om het aantal soldaten dat door het virus besmet raakt zo klein mogelijk te houden. Dit om de operationele paraatheid van de IDF te handhaven, wat essentieel is voor de veiligheid van de staat Israël.

Volgens een woordvoerder van het Israëlische leger heeft het virus nog geen grote verstoring van de activiteiten van de IDF veroorzaakt. Er zijn zorgen dat dit in de toekomst kan gebeuren.

Het leger heeft daarom beperkingen gesteld aan evenementen, ceremonies, conferenties en bijeenkomsten. Als ze binnen worden gehouden zijn ze beperkt tot 100 personen. Buitenevenementen worden beperkt tot 500 personen.

Hoewel familieleden geen militaire evenementen zoals afstudeerceremonies meer mogen bijwonen, zei Zilberman dat het leger zal proberen andere opties te gebruiken zoals live streaming op Facebook.

Het leger bereidt zich voor om deel te nemen aan de nationale maatregelen met betrekking tot het virus. Samen met verschillende ministeries worden simulaties gehouden om te begrijpen hoe ze zich daarop het beste kunnen voorbereiden.

De IDF treft ook voorbereidingen voor het toekomstige gebruik van militaire voorzieningen om mensen die het virus hebben opgelopen te verzorgen. Ook zal het leger de burgerbevolking en de politie helpen quarantaine maatregelen af te dwingen. Als het nodig is kan het leger helpen om voedsel en medische benodigdheden te verstrekken.

Advertentie (4)