In Tel Aviv is het eerste lege hotel opengegaan voor besmette coronavirus patiënten

Dan Panorama hotel Tel Aviv. Screenshot YouTube

Het Dan Panorama hotel in Tel Aviv is het eerste van vier hotels waar patiënten die besmet zijn met het coronavirus kunnen worden opgevangen. Het plan is om hiermee de ziekenhuizen te ontlasten.

De hotels worden gecontroleerd door medische functionarissen. De patiënten zullen in de hotelkamers in quarantaine gaan en voedsel en andere voorzieningen bezorgd krijgen door hotelpersoneel wat bescherming draagt om besmetting te voorkomen.

De luxe hotels bieden normaal gesproken onderdak aan toeristen, liggen op mooie locaties en bieden alle denkbare comfort. Er zijn slechtere plekken om in quarantaine te gaan.

Volgens Maj. Gen. Tamir Yadai van het Home Front Command van het Israëlische leger is het Dan Hotel in Jeruzalem het tweede hotel wat zijn deuren opent voor coronavirus patiënten.

De andere twee hotels voor besmette patiënten – een in het noorden van Israël en een in het zuiden – zullen de komende dagen worden geopend.

Elk van hen is ontworpen om plaats te bieden aan ongeveer 500 mensen, met een maximum capaciteit van 2.000 personen indien nodig.

Yadai vertelde dat zijn eenheid nauw samenwerkt met de burgerautoriteiten om zich voor te bereiden op de voortzetting van de uitbraak. Ongeveer 700 reservisten van het Home Front Command zijn opgeroepen om hierbij te helpen. Het plan is om de komende dagen nog eens 1.300 op te roepen.

Honderden van reservisten hebben gewerkt aan de ontwikkeling van nieuw educatief- en instructiemateriaal over het coronavirus. Anderen helpen de Magen David Adom-ambulancedienst hielpen bij het beantwoorden van noodoproepen. Volgens Yadai is het Home Front Command van plan de komende dagen een speciale website over de ziekte te openen. Ook komt er een nationale hotline waar informatie kan worden opgevraagd.

Het Home Front Command heeft zich ook voorbereid om de burgerautoriteiten te helpen bij het uitvoeren van coronavirus-tests volgens het ‘drive-in’-model zoals dat voor het eerst werd geïmplementeerd door Zuid-Korea.

Het systeem, waarbij tests worden uitgevoerd terwijl de vermoedelijke patiënten in hun auto blijven, is sneller en veiliger dan om mensen te verplichten naar klinieken en ziekenhuizen te komen voor een test. Of om medische professionals langs te laten komen.

Yadai zegt dat het Home Front Command ook training geeft in sterilisatie- en desinfectieprocedures.

Bovendien bereidt de eenheid zich voor om, als het er op aankomt, de aanvoerlijnen van Israël over te nemen om ervoor te zorgen dat degenen die in quarantaine zitten toegang blijven hebben tot voedsel en medicijnen, evenals het grote publiek. Dot voor het geval dat de situatie zo erg wordt dat de goederenstroom in het land wordt verstoord.

Advertentie (4)