Oproep president Rivlin aan de Israëlische bevolking

President Rivlin. Foto GPO

Terwijl het ministerie van Volksgezondheid nieuwe richtlijnen heeft doen uitgaan in de strijd tegen het coronavirus, deed president Rivlin een emotionele oproep aan de Israelische bevolking.

‘Ik weet heel goed dat jezelf thuis opsluiten helemaal niet gemakkelijk is. Ik begrijp dat de kinderen open ruimtes nodig hebben en dat jullie als ouders ook wat ademruimte nodig hebben. Maar toch moeten we deze dagen niet in vrije dagen veranderen. Ik hoor dat onze stranden en wandelpaden vol zijn. Het gevaar is reëel!

Laat me jullie nogmaals vragen om de instructies te volgen met betrekking tot afstand nemen, en weg te blijven van bijeenkomsten. Dit is een reëel gevaar. ‘

De president voegde eraan toe: ‘Geliefden, in deze moeilijke tijd waarin de speciale opwinding van de voorbereiding op Pesach plaats maakt voor angst en bezorgdheid, stuur ik u mijn beste wensen en gebeden voor het welzijn en de goede gezondheid van alle Israëli’s. Als we de instructies volgen, zullen ze ons beschermen. Geduld en diep ademhalen – dit is onze geest, en als we het volhouden, zal het ons sterk houden. ‘

Advertentie (4)