Israël gaat testen op coronavirus verviervoudigen

Moshe Bar Siman-Tov, directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid . Screenshot YouTube

Israël is van plan om meer te gaan testen op besmetting met het coronavirus. Het plan is om het aantal controles te verviervoudigen. Het plan werd donderdag aangekondigd door Moshe Bar Siman-Tov, de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid.

Dit betekend dat het aantal uitgevoerde testen voor het nieuwe virus naar verwachting van 400 naar 1.600 per dag gaat, vertelde hij aan Channel 12.

Volgens Channel 12 hebben vier grote ziekenhuizen – Ichilov Hospital in Tel Aviv, Soroka Medical Center in Beersheba, Beilenson Medical Center in Petah Tikvah en Poriya Hospital in het noorden, de afgelopen weken mensen gecontroleerd op symptomen van COVID-19. Maar op aanwezigheid van het coronavirus is niet gecontroleerd omdat de patiënten recent in het buitenland waren geweest.

Verder is het ministerie van Volksgezondheid onlangs begonnen met het inslaan van grote hoeveelheden anti-malaria- en hiv-medicijnen. Aangenomen wordt dat ze effectief zijn bij de behandeling van ernstig zieke mensen met COVID-19, meldde de Israëlische legerradio Galei Zahal.

Er zijn tienduizenden test-kits besteld die de komende weken zullen arriveren.

Advertentie (4)