Israël houdt rekening met ‘worst case’ scenario

Sheba Medical center bereidt zich voor op toename coronavirus patiënten. Fpt Sheba

Israël is begonnen zich voor te bereiden op een ‘worst case’ scenario. Aangezien het aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus op donderdag is gestegen naar 529. Dit meldt Ynet.

Alle ziekenhuizen moeten zich nu voorbereiden op een intake van zo’n 30 patiënten op een speciale afdeling. Sheba Medical Center, het grootste ziekenhuis van Israël, zal zich voorbereiden op een opname van ongeveer 50 patiënten. Iedere patiënt krijgt een persoonlijke ventilator voor het geval hun toestand verslechtert.

Als het aantal patiënten de 1.000 overschrijdt worden de interne afdelingen gesloten. Alle niet-essentiële medische activiteiten worden stopgezet.

Ziekenhuizen hebben al de opdracht gekregen om aparte afdelingen voor coronavirus patiënten voor te bereiden.

Als het aantal 1.400 patiënten overschrijdt, zullen ziekenhuizen ruimte bieden aan 420 coronavirus patiënten met mildere symptomen die geen strikt medisch toezicht nodig hebben, maar toch in het ziekenhuis moeten worden opgenomen en niet naar één van de daarvoor speciaal ingerichte lege hotels kunnen.

350 patiënten zullen dan worden behandeld in het Geriatrisch Centrum in Rishon LeTziyon en 70 zullen worden overgebracht naar het Shmuel Harofeh-ziekenhuis in Be’er Ya’akov. Beide ziekenhuizen bevinden zich in het midden van het land.

Als het aantal patiënten met het coronavirus de 1.800 overschrijdt, worden alle operaties in privéklinieken in Tel Aviv, Haifa en Herzilya stopgezet en moeten ze zich beschikbaar stellen voor de ontvangst van patiënten uit openbare ziekenhuizen.

Als het aantal patiënten de 2000 overschrijdt, nemen hotels in de buurt van medische centra alle coronavirus patiënten op met mildere symptomen die ziekenhuisopname nodig hebben.

Hun zorg zal worden verleend door hiervoor opgeleide gezondheidszorg verstrekkende organisaties.