Israelisch cybersecurity bedrijf Checkmarx voor $ 1,15 miljard verkocht

foto Checkmarx

Het Israëlische cyberbeveiligingsbedrijf Checkmarx zal maandag worden overgenomen door private equity-firma Hellman & Friedman voor $ 1,15 miljard.

Checkmarx voert applicatiebeveiligingstests uit en staat bekend om het vinden van beveiligingsfouten in belangrijke technologieplatforms, waaronder camera-apps van Google en Samsung en LeapPad-tablets .

Volgens Checkmarx is de overname de grootste ooit van een applicatiebeveiligingsbedrijf. De waardering van meer dan $ 1 miljard verdient de startup het felbegeerde ‘unicorn’-label.

Hellman & Friedman heeft Checkmarx overgenomen van Insight Partners, een durfkapitaal- en private equity-onderneming die Checkmarx in 2015 voor ‘slechts’ $84 miljoen kocht. Insight Parnters behoudt een aanzienlijk minderheidsbelang in het bedrijf.

Het in 2006 opgerichte Checkmarx, heeft meer dan 700 werknemers die 1.400 klanten bedienen in 70 landen, waaronder 40 Fortune 100-bedrijven en de helft van de Fortune 50, waaronder Samsung, SAP en Salesforce. Het bedrijf is gevestigd in Ramat Gan.

De overname is een lichtpuntje voor de Israëlische technologie-industrie, aangezien deze de gevolgen van de pandemie van het coronavirus begint te ondergaan. Een derde van de Israëlische technologiebedrijven is van plan werknemers te ontslaan vanwege de vernietigende economische gevolgen van de uitbraak en de richtlijnen van de regering die de verspreiding ervan willen tegengaan, volgens een enquête onder 135 bedrijven die deze week zijn vrijgegeven.

Advertentie (4)